Kapustová polievka - diétna

58vlasta - bez fotky58vlasta, 22. februára 2010

Ešte jeden recept kapustovej polievky...

15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 ks
2 ks
4 - 6 ks
4 ks
2 ks
1  ks
2  ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú zeleninu umyjeme. Kapustu, papriku a zeler nakrájame na rezančeky.Ostatnú zeleninu na tenké kolieska. Zemiaky na kocky, ale pridávame až po pol hodine varenia. Zeleninu dáme do väčšieho hrnca a zalejeme studenou vodou tak, aby bola zelenina ponorená a dáme variť. Keď začne vrieť, pridáme soľ a kocky bujónu. Polievku varíme asi 35 minút a pridáme nakrájané zemiaky. Varíme ešte asi 15 minút, kým zmäknú zemiaky.

  2. 2

    Môžeme jesť vždy, keď nás pochytí hlad...

Diskusia k receptu

bozulka
58vlasti, takú polievku varím aj ja len nedávam zemiaky ale pridávam trošku pohanky za hrstičku.Tak neviem či je to tou pohankou alebo chýbajú tie zemiaky,ale schudnúť nie a nie a to som ju raz jedla asi 4 dni-viac som to nezvládla.
Má niekto taký recept na polievku ,kde sa dá schudnúť tak ..no dajme tomu 3O 40 kíl?????????? Prosím len ma neposielajte na psychyatriju.Srdečná vďaka!!!
torticka
bozulka, mám pre Vás recept na schudnutie. Treba cvičiť hlavou do prava a do ľava, ale len vtedy, keď pred Vás voľačo na jedenie dajú (moja hlava je asi seknutá, lebo nechce ísť do prava a do ľava, ale len hore a dole, preto aj tak vyzerám) ha-ha-ha
sovka62
Tak to si Bozulka dala otázku za milión, lepšie povedaná za mnoho milónov, ktoré by zarobil ten, čo by ňu vedel odpovedať. Ja bojujem s kilami odjakživa a stále mám miernu nadváhu, nech robím, čo robím. Tak čo už, hovorím si s Magdou Pavelekovou, hlavne, že je jedno kilo krajšie, ako druhé.
58vlasta
bozulka, ešte je jeden recept ,,kapustová polievka na chudnutie - tá je bez zemiakov. A tortička má tiež pravdu, len by bolo treba pozamykať špajze a chladničky...lebo hlavne my si kladieme na tanier! Občas kuknem do tejto tabuľky a zhrozím sa! Koľko energie v potravinách, o ktorých si myslím, že nie sú na priberanie... www.reduktip.sk/oodver/ehodnoty.html...
jaroslava31
Sovka má pravdu. Je nás tu asi viac takých, s tými kilami, - jedným krajším ako druhé, len škoda, že ich je tak veľa-. Nebudem jesť kapustovú polievku, nebudem držať dietu. Začala som jesť normálne, nie som hladná, som spokojná a aj kilá idú pomaly dole.
bozulka
To ste ma potešili dievčence ,že nebojujem sama ,Tiež som prestala držať diety,nie som hladná ako píše hore jaroslava som šťastná,ale spokojné niesú moje nohy a chrbtica.Trošku im vynadám aby dali pokoj pozriem z okna kde svieti slniečko usmejem sa a idem do kuchyne pripraviť niečo dobré a samozrejme zdravé.Tak Dobrú chuť!!!
alena45
Už som ju varila viackrát, keď sa nevojdem do gatí. Vždy bez zemiakov, ale pridávam vlastnú paradajkovú štavu. Raz som miesto kapusty použila kel. Ešte som z nej neschudla, ale po troch dňoch cítim zo seba iný pach a ešte aj v ústach mám ako po penicilíne. Vy to nemáte ? Kamoška mi povedala, že sa detoxikujem. Aha, a do všetkého pridávam štipľavú papriku, takže sa to potom dá jesť, lebo zmením chuť a nejem to isté každý deň.
58vlasta
Milá Alenka, ja si navarím raz túto diétnu a raz na chudnutie. Sú v podstate podobné. Tiež som raz namiesto bielej kapusty použila červenú. V čase, keď som pridala tento recept, tak som si navarila ale tú kapustu na chudnutie. Schudla som 3 kg, ale to nebol tuk, to sa moje telo odvodnilo, pretože som každú chvíľu chodila na wc. Odpuchli mi nohy, Kúpila som si ešte tabletky ,,chróm" pomáha regulovať hladinu cukru, tlmí chuť na sladké /pre mňa bola jedna čokoláda ako pod jeden zub/, zabraňuje ukladaniu tukov v tele. Zmenšila som tým pádom porcie a ďalšie kilá idú pomaličky dole. Schudla som odvtedy 5 kg. Cítim sa oveľa lepšie. A dám si aj slaninky, ale v menšej miere, nie kým oči vidia a žalúdok pustí dnu.
alena45
Vlasti, ja vychádzam z názoru, že kúsok slaninky nemôže škodiť, pretože je to hotový tuk a tak telo nemá čo spracúvať. A taká slaninka je určite zdravšia ako všetky Racioly, Helioly a iné oly dohromady. A na varenie som začala používať masť alebo maslo.
Máš pravdu s tým odvodňovaním, ale aj tak je to dobrý pocit, keď človek nie je ako keby ho pichla osa. Keď sa odvodním, tak aj v tvári vyzerám lepšie, lebo odpuchnú aj oči samozrejme. Chróm veľmi nepotrebujem, pretože chuť na sladké mávam len raz v mesiaci.
Tak veľa šťastia. A nemávaš tie divné pachy a chute v ústach ? sorry, že sa pýtam, ale okolo mňa akosi nikto nepotrebuje chudnúť a tak toto neje.
58vlasta
Alenka, pachy a chute v ústach tiež mávam rôzne, ale po penicilíne nie - to môže mať aj inú príčinu. Predpokladám, že je to sladkohorká chuť a to môže mať niečo spoločné možno aj so žlčníkom prípadne so zubami. Najlepšie je opýtať sa lekárky.
alena45
no ty si mi dala. Ale po dvoch dňoch, keď som nabehla na normálnu stravu, tak som si pripadala ako ja.
schelby444
Zdravim,pytali ste sa na dietnu polievku a ja si zvyknem robit nizkokaloricku,ktoru jem aj 3dni bo mi chuti a nieco aj zhodim.5vacsich cibul nakrajat na polkruzky a do makka oprazit (ja pouzivam ilivovy bo sojovy olej),potom pridam 200g nivy,zmiesam nech sa spoja a este 2-3trojuholniky karicky.Posypat bielym korenim.Ked sa vsetko spoji zaliat litrom horucej vody,ktoru ste si vopred zohriali v rychlo. Kanvici.Na zaver pridat zeleninovy bujon a nechat prevriet.Podavame s hriankou,posypane syrom aky mate rada.Dobru chut




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia