Kapor na masle

aja1Aja1, recept pridal: 22. novembra 2009 20:08Ďalšie jeho recepty

U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Kapra si namočím do mlieka v ktorom je roztlačený cesnak.Nechám aspoň dve-tri hodiny odstáť.Mlieko s cesnakom prevonia kapra.

2

Po odležaní v mlieku dám kapra na pekáč vymastený troškou oleja,posolím a pokmínujem aj z vnútra.Prikryjem a dám kapra upeiecť. Asi po 20 minútach odokryjem a rozložím na kapra plátky masla.

3

Asi päť minút pred dopečením podlejem rybu troškou bieleho vína.Víno krásne rozvonia kapríka a až teraz sa všetkým jedákom začnú zbiehať slinky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martina34, 25. decembra 2009 o 14:04
    Výborný nápad s tým cesnako, použila som, a som spokojná. Potom som postupovala trochu inak, teda skoro vždy po svojom. Ale pochvala mlieko s cesnakom - super.


  • aja1, 25. decembra 2009 o 18:09
    Keď robievam takto kapra,nič viac k tomu nepotrebujeme,ani pečivo ani zemiakový šalát.My sme doma štyria a od kapra sa nepohneme kým nie je zjedený.


  • marianne69, 28. novembra 2010 o 15:19
    jednoduche a zarucene chutne...


  • lamus, 19. decembra 2010 o 12:23
    Díky za tip!
    Tieto Vianoce to vyskúšam.
    Už len kapra kúpiť ...


  • lamus, 26. decembra 2010 o 07:25
    Ďakujem za tento recept. Je to najchutnešie pripravená ryba akú som kedy jedol, mäsko z čerstvého mladého kapra sa rozplývalo na jazyku. Ešte raz díky za super recept.


  • marianne, 22. decembra 2012 o 13:29
    Dva kusy sa mi uz nahanaju vo vani:-) a jeden z nich bude podla teba,dakujem


  • ofka, 21. februára 2014 o 08:25
    Super recept. Kapor chutil výborne. :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist