Kapor na masle

aja1Aja1, recept pridal: 22. novembra 2009 20:08Ďalšie jeho recepty

U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Kapra si namočím do mlieka v ktorom je roztlačený cesnak.Nechám aspoň dve-tri hodiny odstáť.Mlieko s cesnakom prevonia kapra.

2

Po odležaní v mlieku dám kapra na pekáč vymastený troškou oleja,posolím a pokmínujem aj z vnútra.Prikryjem a dám kapra upeiecť. Asi po 20 minútach odokryjem a rozložím na kapra plátky masla.

3

Asi päť minút pred dopečením podlejem rybu troškou bieleho vína.Víno krásne rozvonia kapríka a až teraz sa všetkým jedákom začnú zbiehať slinky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martina34, 25. decembra 2009 o 14:04
    Výborný nápad s tým cesnako, použila som, a som spokojná. Potom som postupovala trochu inak, teda skoro vždy po svojom. Ale pochvala mlieko s cesnakom - super.


  • aja1, 25. decembra 2009 o 18:09
    Keď robievam takto kapra,nič viac k tomu nepotrebujeme,ani pečivo ani zemiakový šalát.My sme doma štyria a od kapra sa nepohneme kým nie je zjedený.


  • marianne69, 28. novembra 2010 o 15:19
    jednoduche a zarucene chutne...


  • lamus, 19. decembra 2010 o 12:23
    Díky za tip!
    Tieto Vianoce to vyskúšam.
    Už len kapra kúpiť ...


  • lamus, 26. decembra 2010 o 07:25
    Ďakujem za tento recept. Je to najchutnešie pripravená ryba akú som kedy jedol, mäsko z čerstvého mladého kapra sa rozplývalo na jazyku. Ešte raz díky za super recept.


  • marianne, 22. decembra 2012 o 13:29
    Dva kusy sa mi uz nahanaju vo vani:-) a jeden z nich bude podla teba,dakujem


  • ofka, 21. februára 2014 o 08:25
    Super recept. Kapor chutil výborne. :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist