Kapor na masle

aja1Aja1, recept pridal: 22. novembra 2009 20:08Ďalšie jeho recepty

U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

Kapra si namočím do mlieka v ktorom je roztlačený cesnak.Nechám aspoň dve-tri hodiny odstáť.Mlieko s cesnakom prevonia kapra.

Po odležaní v mlieku dám kapra na pekáč vymastený troškou oleja,posolím a pokmínujem aj z vnútra.Prikryjem a dám kapra upeiecť. Asi po 20 minútach odokryjem a rozložím na kapra plátky masla.

Asi päť minút pred dopečením podlejem rybu troškou bieleho vína.Víno krásne rozvonia kapríka a až teraz sa všetkým jedákom začnú zbiehať slinky.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • martina34, 25. decembra 2009 o 14:04
    Výborný nápad s tým cesnako, použila som, a som spokojná. Potom som postupovala trochu inak, teda skoro vždy po svojom. Ale pochvala mlieko s cesnakom - super.


  • aja1, 25. decembra 2009 o 18:09
    Keď robievam takto kapra,nič viac k tomu nepotrebujeme,ani pečivo ani zemiakový šalát.My sme doma štyria a od kapra sa nepohneme kým nie je zjedený.


  • marianne69, 28. novembra 2010 o 15:19
    jednoduche a zarucene chutne...


  • lamus, 19. decembra 2010 o 12:23
    Díky za tip!
    Tieto Vianoce to vyskúšam.
    Už len kapra kúpiť ...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • lamus, 26. decembra 2010 o 07:25
    Ďakujem za tento recept. Je to najchutnešie pripravená ryba akú som kedy jedol, mäsko z čerstvého mladého kapra sa rozplývalo na jazyku. Ešte raz díky za super recept.


  • marianne, 22. decembra 2012 o 13:29
    Dva kusy sa mi uz nahanaju vo vani:-) a jeden z nich bude podla teba,dakujem


  • ofka, 21. februára 2014 o 08:25
    Super recept. Kapor chutil výborne. :D



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist