Kapor na masle

aja1Aja1, 44 ročná žena, Trenčín, 22. novembra 2009 20:08
Ďalšie jej recepty »

U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.

4
porcie
10 min
príprava
30 min
na 220 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kapra si namočím do mlieka v ktorom je roztlačený cesnak.Nechám aspoň dve-tri hodiny odstáť.Mlieko s cesnakom prevonia kapra.

  2. 2

    Po odležaní v mlieku dám kapra na pekáč vymastený troškou oleja,posolím a pokmínujem aj z vnútra.Prikryjem a dám kapra upeiecť. Asi po 20 minútach odokryjem a rozložím na kapra plátky masla.

  3. 3

    Asi päť minút pred dopečením podlejem rybu troškou bieleho vína.Víno krásne rozvonia kapríka a až teraz sa všetkým jedákom začnú zbiehať slinky.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist