Kapor na masle

aja1Aja1, recept pridal: 22. novembra 2009 20:08Ďalšie jeho recepty

U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Kapra si namočím do mlieka v ktorom je roztlačený cesnak.Nechám aspoň dve-tri hodiny odstáť.Mlieko s cesnakom prevonia kapra.

2

Po odležaní v mlieku dám kapra na pekáč vymastený troškou oleja,posolím a pokmínujem aj z vnútra.Prikryjem a dám kapra upeiecť. Asi po 20 minútach odokryjem a rozložím na kapra plátky masla.

3

Asi päť minút pred dopečením podlejem rybu troškou bieleho vína.Víno krásne rozvonia kapríka a až teraz sa všetkým jedákom začnú zbiehať slinky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martina34, 25. decembra 2009 o 14:04
    Výborný nápad s tým cesnako, použila som, a som spokojná. Potom som postupovala trochu inak, teda skoro vždy po svojom. Ale pochvala mlieko s cesnakom - super.


  • aja1, 25. decembra 2009 o 18:09
    Keď robievam takto kapra,nič viac k tomu nepotrebujeme,ani pečivo ani zemiakový šalát.My sme doma štyria a od kapra sa nepohneme kým nie je zjedený.


  • marianne69, 28. novembra 2010 o 15:19
    jednoduche a zarucene chutne...


  • lamus, 19. decembra 2010 o 12:23
    Díky za tip!
    Tieto Vianoce to vyskúšam.
    Už len kapra kúpiť ...


  • lamus, 26. decembra 2010 o 07:25
    Ďakujem za tento recept. Je to najchutnešie pripravená ryba akú som kedy jedol, mäsko z čerstvého mladého kapra sa rozplývalo na jazyku. Ešte raz díky za super recept.


  • marianne, 22. decembra 2012 o 13:29
    Dva kusy sa mi uz nahanaju vo vani:-) a jeden z nich bude podla teba,dakujem


  • ofka, 21. februára 2014 o 08:25
    Super recept. Kapor chutil výborne. :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist