Kakaová Dukan torta

lekorica - fotkalekorica, 8. apríla 2014
Kakaová Dukan torta
Foto: lekorica

Dukanova diéta nie je iba o bielkovinách a mäse, ale aj o takýchto úžasných a rýchlych koáčikoch a tortách. Sladké vám určite nesmie chýbať. Zobraziť celý popisDukanova diéta nie je iba o bielkovinách a mäse, ale aj o takýchto úžasných a rýchlych koáčikoch a tortách. Sladké vám určite nesmie chýbať. Veď ktorá žena by vydržala diétovať bez sladkého?

8
porcií
10 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 PL
1 PL
6 ks
podľa chuti
4 PL
1 ks
Plnka:
1 ks
podľa chuti
Top:
500 g
podľa chuti
na posypanie




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtka so sladidlom, pridáme škrob, kakao, kypriaci prášok, vodu. Všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme sneh zo 6 bielok. Pomaly vmiesime do hmoty. Vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 35-40 minút na 200 stupňoch. Treba vaskúšať špajdlou, alebo špáratkom, či sa nám cesto ešte nelepí.

  2. 2

    Uvaríme si vanilkový puding. Vymiešame tvaroh so sladidlom.

  3. 3

    Po upečení tortu prekrojíme a naplníme pudingom. Preložíme druhou polovicou, ktorú nakoniec potrieme tvarohom a posypeme kakaom.

Diskusia k receptu

werdula
Jak prosím vypadá nízkotučné kakao, našla jsem Countrylife, ale už není v prodeji
lekorica
@werdula ja kupujem v jednote alebo aj v tescu majú. Normálne je napísané odtučnené kakao. Skús aj v bio obchodoch.;-)
elysa
@lekorica dukanku som nikdy nedržala, ale Tvoje recepty pomaly ukladám, asi sa mi zídu...
lena82
Možem sa opýtať kde zoženiem to sladidlo/cukor/ Zero?alebo čo to vlastne je?
lekorica
@lena82 mne kupuje manžel v Pezinku. Je to prírodné sladidlo na báze Erythrytolu. Dostať ho kúpiť v sieti obchodov Norbi Update. Vygooogli si či je predajňa aj v tvojom meste. Ak nie, napíš im mail, kontakt nájdeš na ich stránke a oni ti ho pošlú. Sú veľmi zlatí. ;-)
anicka11
ja neviem,ale asi by som radšej použila Bio hnedý trstinový cukor, keď mám občas ,, zhrešiť " ..ja teda vôbec umelým sladidlám neverím
misi1405
Mohli by ste prosím uviesť aspoň približné množtvo sladidla? Zero z Norbi Update doma mám ale je veľmi sladké..tak aby som to nepresladila. Dakujem :)
okm221
Fakt super koláčik :) Ja som ešte poukladala jahody do vnútra a mňam mňam :* Ďakujem......
Ps: Hneď sa spapal
lekorica
@misi1405 ja dám vždy jednu polievkovú lyžicu a potom dochucujem, lebo niekde treba viacej, inde menej. Vždy vyskúšam aké je cesto sladké. Zero je veľmi sladký, tak preto s ním treba opatrne zaobchádzať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia