Jogurtovo-ovocná torta

nena020295Nena020295, recept pridal: 18. októbra 2012 15:20Ďalšie jeho recepty

Fajná, skôr letná tortička s jogurtom a ovocím,ktorú si určite všetci obľúbite :)

Suroviny

12
porcií
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Poukladáme do okrúhleho plechu piškóty. Pokvapkáme ich šťavou z jahodového kompótu. Netreba ich velmi zamočiť,len 2 kvapky na každú piškótu úplne stačí, inak vám pri hotovej torte vytečie a budete mat strašne mäkké piškóty !

2

Zoberieme si dve misy, do jednej pomocou lyžičky vyejeme 2 smotany a do druhej takisto 2 smotany. Jogurt rozdelíme do dvoch mís. Do jednej misy pridáme vanilkový cukor a kristálovy,alebo práškový cukor podla chuti a premiešame. Do druhej misy pridáme taktiež kristálovy,alebo práškovy cukor a kakaový prášok-alebo granko podľa chuti a dobre premiešame.

3

Na poukladané piškoty vylejeme polku krému z jednej misy. Opäť poukladáme piškóty a pokvapkáme veľmi malým množstvom šťavy z jahodového kompótu. Jahody rozrežeme na 2,alebo 4 malé kúsky,poukladáme na piškóty a polejeme polkou z druhej misy.

4

Na krém opäť poukladáme piškóty,pokvapkáme malým množstvom šťavy z jahodového kompótu a poukladáme na ne aj jahody. Polejeme polkou z prvej misy.

5

Opäť poukladáme piškóty,pokvapkáme,poukladáme jahody a polejeme druhou polkou z druhej misy. Vrch môžeme posypat grankom, škoricou, kakaom, alebo hocičím, podľa chuti. Dáme do chladničky na pár hodín a keď stvrdne,tortička je hotová. Prajem dobrú chuť ! p.s : jogurt nemusí byť biely,može byt aj jahodovy, alebo hociaký iný a ani ovocie nemusí byť jahoda,ale môžete zladiť s jogurtom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist