Jogurtovo-ovocná torta

nena020295Nena020295, recept pridal: 18. októbra 2012 15:20Ďalšie jeho recepty

Fajná, skôr letná tortička s jogurtom a ovocím,ktorú si určite všetci obľúbite :)

Suroviny

12
porcií
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Poukladáme do okrúhleho plechu piškóty. Pokvapkáme ich šťavou z jahodového kompótu. Netreba ich velmi zamočiť,len 2 kvapky na každú piškótu úplne stačí, inak vám pri hotovej torte vytečie a budete mat strašne mäkké piškóty !

2

Zoberieme si dve misy, do jednej pomocou lyžičky vyejeme 2 smotany a do druhej takisto 2 smotany. Jogurt rozdelíme do dvoch mís. Do jednej misy pridáme vanilkový cukor a kristálovy,alebo práškový cukor podla chuti a premiešame. Do druhej misy pridáme taktiež kristálovy,alebo práškovy cukor a kakaový prášok-alebo granko podľa chuti a dobre premiešame.

3

Na poukladané piškoty vylejeme polku krému z jednej misy. Opäť poukladáme piškóty a pokvapkáme veľmi malým množstvom šťavy z jahodového kompótu. Jahody rozrežeme na 2,alebo 4 malé kúsky,poukladáme na piškóty a polejeme polkou z druhej misy.

4

Na krém opäť poukladáme piškóty,pokvapkáme malým množstvom šťavy z jahodového kompótu a poukladáme na ne aj jahody. Polejeme polkou z prvej misy.

5

Opäť poukladáme piškóty,pokvapkáme,poukladáme jahody a polejeme druhou polkou z druhej misy. Vrch môžeme posypat grankom, škoricou, kakaom, alebo hocičím, podľa chuti. Dáme do chladničky na pár hodín a keď stvrdne,tortička je hotová. Prajem dobrú chuť ! p.s : jogurt nemusí byť biely,može byt aj jahodovy, alebo hociaký iný a ani ovocie nemusí byť jahoda,ale môžete zladiť s jogurtom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist