Jogurtovo-ovocná torta

nena020295Nena020295, recept pridal: 18. októbra 2012 15:20Ďalšie jeho recepty

Fajná, skôr letná tortička s jogurtom a ovocím,ktorú si určite všetci obľúbite :)

Suroviny

12
porcií
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Poukladáme do okrúhleho plechu piškóty. Pokvapkáme ich šťavou z jahodového kompótu. Netreba ich velmi zamočiť,len 2 kvapky na každú piškótu úplne stačí, inak vám pri hotovej torte vytečie a budete mat strašne mäkké piškóty !

2

Zoberieme si dve misy, do jednej pomocou lyžičky vyejeme 2 smotany a do druhej takisto 2 smotany. Jogurt rozdelíme do dvoch mís. Do jednej misy pridáme vanilkový cukor a kristálovy,alebo práškový cukor podla chuti a premiešame. Do druhej misy pridáme taktiež kristálovy,alebo práškovy cukor a kakaový prášok-alebo granko podľa chuti a dobre premiešame.

3

Na poukladané piškoty vylejeme polku krému z jednej misy. Opäť poukladáme piškóty a pokvapkáme veľmi malým množstvom šťavy z jahodového kompótu. Jahody rozrežeme na 2,alebo 4 malé kúsky,poukladáme na piškóty a polejeme polkou z druhej misy.

4

Na krém opäť poukladáme piškóty,pokvapkáme malým množstvom šťavy z jahodového kompótu a poukladáme na ne aj jahody. Polejeme polkou z prvej misy.

5

Opäť poukladáme piškóty,pokvapkáme,poukladáme jahody a polejeme druhou polkou z druhej misy. Vrch môžeme posypat grankom, škoricou, kakaom, alebo hocičím, podľa chuti. Dáme do chladničky na pár hodín a keď stvrdne,tortička je hotová. Prajem dobrú chuť ! p.s : jogurt nemusí byť biely,može byt aj jahodovy, alebo hociaký iný a ani ovocie nemusí byť jahoda,ale môžete zladiť s jogurtom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist