Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže fotorecept

jerica - fotkajerica, 12. septembra 2012
Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica , recept mám od mojej babky , varievala takto plnenú papriku ešte keď som sa len priúčala vareniu. Nič na tom nie je Zobraziť celý popis@jerica , recept mám od mojej babky , varievala takto plnenú papriku ešte keď som sa len priúčala vareniu. Nič na tom nie je , čo je aj v iných receptoch ktoré sú tu na varecha.sk , len mäsová plnka je iná , nie je s ryžou.

8
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny:
950 g (pliecko)
2 ks
1 ks stredne veľká
4 ks obyčajné
1 kl
  podľa chuti
omáčka :
2 PL
3 PL (olej)
4 ks
4 ks
1000 mll domáci
  (podľa chuti)
na plnenie :
5 ks




Postup

  1. 1

    pripravíme si :pokrájané rohlíky ako na plnku trochu namočíme , vyžmýkame , cibuľu pokrájame na drobno. začiatok prípravy aj s fotením 15,02 h.

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravené mleté mäsko , všetky suroviny, cibuľu,mokré rohlíky,vajíčka, korenie,mletú červenú papriku dám do mäsa

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    soľ,dobre premiešam

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do papriky zbavenej jaderníka , dám mäsovú plnku

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na každej paprike, odrežem špic papriky

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď máme naplnenú papriku , spravíme si guľky , každú guľku obalíme v srúhanke

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ideme na omáčku, : z hladkej múky a masti (olej) s pridaním nového korenia a klinčekov sme spravili zásmažku ktorú po usmažení zalejeme vodou , dostaneme hladkú konzistenciu

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ked máme svoj pretlak , tak ako som mala ja , liter rajčinovej šťavy, tú som naliala do prevarenej jemnej zásmažky

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    do vriacej omáčky pomaly vkladáme mäsom naplnenú papriku.

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a guľky. tu končím s prípravou a začínam s varením , 15,26h

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a takto prikryté necháme variť cc:35-40 minút začiatok varenia : 15,34

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    hotovo , môžeme prestierať , každý podľa svojej chuti si dochutí cukrom, ja som dochutila som dia cukrom. dovarené a pripravené k servírovaniu, : 16,01 h.

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    prílohu k plnenej paprike som spravila zemiakove knedle , samozrejme, že pre nás som nechala dve porcie , ostatné putovalo synovi , potešenie nevesty a vnúčat :-)

    Jemná PLNENÁ PAPRIKA bez ryže (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

babi
Male som tú česť, ochutnať a bola výborná.
Tiež robím len z ryžou, ale treba vyskúšať aj túto variantu.
1x jerica
tothka
Ani ja som takýmto spôsobom papriku neplnila, ale za vyskúšanie tento recept určite stojí.Okrem prípravy jedla musím pochváliť aj super spracovaný recept, no vlastne ako vždy.
1x jerica
dajda
Až sem cítim tú nááádhernú vôňu plnenej papriky...vyzerá báááječne mňam....
1x jerica
kimlo
Určite je to fajn aj bez ryže, hlavne že je tam to mäso a nie sójový granulát... :-)
1x jerica
jerica
Všetkým ďakujem , že ste si pozreli a pridali svoj názor k môjmu receptu,potešilo , že to nebolo zbytočné fotiť a nahrať na varechu.sk
@kimlo , veru máš pravdu aj tie rožky sa stratili v toľkom mäsku, @marianne69 ďakujem, @dajda máš pravdu , vôňa sa plazila po celom dome, @tothka ďakujem,potešilo, keď skúsiš určite neobanuješ,@babi som rada že ste si pochutili, @michsamant sprav a pridaj si na blog,poteším sa.
@tatrano čka aj tebe ďakujem za názor , len ja som v úvode jasne napísala, že je tu veľa receptov na plnenú papriku , dokonca som si prelúskala viac receptov a nenašla som recept, ktorý by bol bez ryže. Ja nemám nič proti , keď sa robí s ryžou,robievam aj ja , len u nás to obmieňam.
Vysvetlím, keď moja babka varievala v 19 tnástom storočí plnenú papriku a mala variť pre 12 hladných krkov , tak ryža nielen, že nebola, ale ked bola , tak bola drahá a preto aj domácou tarhoňou nahrádzala ryžu,určite staršie ročníky by to mohli potvrdiť.
abdul
Tak toto určite stojí za vyskúšanie. No a spracovanie receptu - absolútna dokonalosť.
1x jerica
tatranocka
Milá @jerica asi sme sa nepochopili.Ja som len chcela poukázať na to,že keď bola diskusia o paprike bez ryže tak vznikol nevídaný konflikt.Tá pani,ktorá to tvrdila,že sa robí aj takáto, bola nakoniec osočovaná nevídaným spôsobom.Mne sa páči aj vaša,mám rada mäso v paprike,ktoré je jemné.Ďakujem.
1x jerica
sovka62
Zjem aj papriku, ktorá je plnená mäsom s ryžou, nakoniec, inú som ani nepoznala, či doma, či mimo domu, vždy bola na tanieri taká, ale musím povedať, že mi to veľmi nechutí. Zjem, ale nepochutím si. Zato mám veľmi rada fašírky a myslím si, že takto naplnená paprika by im bola chuťou veľmi podobná. Určite vyskúšam na tento spôsobom, žeby sa plnená paprika stala mojím obľúbeným jedlom?
1x jerica
danielas
Noó,pre mňa novinka. A musím priznať, že aj ten odrezaný špicatý konček. Ja "končeky" neurezávam... :-)))
Vyskúšam @jerica túto Tvoju verziu rada,páči sa mi. A bude príjemná zmena

1x jerica
mata3636
@danielas - končeky sa odrezávajú preto, aby mohol z papriky uniknúť vzduch, paprika sa tak stiahne okolo plnky a nehrozí, aby ušla z papriky :) raz sme na to v robote / v reštaurácii/ nejako zabudli a všetky papriky sa nám "povyzliekali". nevedeli sme, či sa máme smiať alebo plakať. ešte šťastie, že zákazníci bolo tolerantní a zobrali to s humorom. ale hubovú polievku sme od vedúcej aj tak dostali.
ešte som takúto papriku nejedla, ale určite by mi chutila. aj ked sme ju mali minulý týždeň na obed, hned by som si dala, pekný rcp
1x cinko
kimika
dnes doobeda som robila plnenú papriku samozrejme s ryžou, škoda, že som nepočkala do zajtra, vyskúšala by som aspoň z polovice mäsa urobiť podľa teba :) nevadí, ukladám do kk.
salinka
Jedla som uz aj takto plnenu papriku. Je taktiez vynikajuca, lebo mne tam asi najviac chuti kombinacia: paprika, masko a rajcinova omacka.
jerica
@tatranocka ďakujem , že si to objasnila, ja som si to prečítala v rýchlosti v práci, teraz keď ma čas nenaháňa , iba ak do postele moja polovička (počká), tak v kľude som sa vrátila k tomu danom kontexte,to máš pravdu v tom, čo som si otvorila tebou pridaný link, "žabomyšie názory v komentoch "
Ďakujem všetkým za milé komentíky , potešia:-)
marylan
Vyzerá to fantasticky, mám rada plnenú papriku, určite si vyskúšam, Jerica si úžasná kuchárka. Ďakujem.
dajanca
plnenú papriku máme radi, tak vyskúšam aj túto variantu... vďaka za inšpiráciu :-)
jerica
@marylan ďakujem , ja si to nemyslím , som radšej pri zemi , môže sa mi stať,že by som padla na nos.(keď máš horenos").
@dajanca nám sa to takto páči , keď , tak vyskúšaj.
Presne som uviedla množstvá aké som dala , aby si to mohli vyskúšať aj dievčatá začiatočníčky, pri hrncoch a sporáku :-)
jarunka
Plnenu papriku mam naplanovanu, tak vyskusam tento pre mna novy sposob aj s tarhonou to moze byt dobre.
hanita888
Plnena paprika,mnam,vyzera presne tak ako varime aj my.Hladala som inspiraciu co zase uvarit,tak bude plnena paprika.Normalne som dostala na nu chut,aj vdaka tvojmu receptu jerica .Dakujem,pa.
sonulienka
No jarka tak to si ma dostala to je moje oblúbené papaníčko a veru skúsim. Ďakujem.
jerica
@sonulienka aj moje , to si píš . @jarunka vieš ,že máš celkom dobrý nápad,tarhoňu si robievam domácu , určite si to skúsim,ale nemusí byť od veci ani to čo doporučuje @tatranocka .
@hanita888 , som rada , že som ťa aspom inšpirovala .
sylvinka
robila som dnes plnenú papriku, presne podľa tohto receptu a musím konštatovať, že je úúúúúžasnáááá!!!! Ďakujem, Jarka :-)
zinnajdha
.. a nedávam zápražku, len trocha ochutený domáci paradajkový pretlak. Je to trošku iné, ale výborné, hlavne ak niekto nemá rád zápražku.
1x jerica
jerica
@zinajda tak ako píšeš , nikde nie je napísané , že musí byť zápražka, domáci pretlak a ked je ešte ochutený nemá chybu,ja som nedávala ochutený , ale bol čerstvo prepasírovaný z našich rajčín.Ďakujem za ohlas k receptu :-)
dajanca
@jerica veľmi pekne ďakujem... :-) dnes som robila plnenú papriku podľa tvojho receptu a zožala veľký úspech, manžel si pochvaľoval... dal si "dupľu" :-)
1x jerica
jerica
@dajanca no to je náhoda,ďakujem,že si dala vedieť,potešilo.Pozdrav manžela,že ďakujem za pochvalu.
Ver lebo never,zajtra varím túto plnenú papriku,máme ešte svoje papriky a špajzu zavareného pretlaku. Teším sa, že si ešte pochutíme na plnenej paprike.
manya
práve varím plnenú papriku podľa teba, sú to vlastne len guľky v paradajkovej omáčke, v jeseň po zverejnení receptu som robila aj papriku, môj muž ryžu nemusí a len z čistého mäsa boli akési husté, tvoja babka mala dobrý nápad, vďaka.
1x jerica
njdevil
@jerica , zujimavy recept, mam domaci paradjkovy pretlak, ta sa ide na to! dakujem za inspiraciu, ten moj nechce plnenu papriku, lebo ryzu obchadza z dialky, ale tentoraz ho vdaka tebe dostanem:-)
jerica
@manya ďakujem za oznam , aj keď neskoro , ale o to úprimnejšie :-)
@njdevil potešila som sa, že som ťa inšpirovala,ja idem tiež v stredu robiť plnenú papriku,ale len takto, je to aj pre moju polovičku lepšie.

@batka , @V3v3 , ďakujem vám za dnešné pridanie medzi obľúbených, ako poďakovať, iba týmto spôsobom cez recept sa vám viem poďakovať.
irenaw
pekný recept, dávam *. cez víkend budem robiť, tvoje fotky ma namašktrili :-). ani som nevedela, že tak škandalózne varím ;-P od istého času do mletého mäsa nedávam ryžu, rožky, strúhanku, škrob, namiesto toho jemne strúhanú mrkvu, zeler, tekvicu, jablko, spojím vajcom, koreniny ako sa mi práve chce. omáčka bez zahustenia. diabetik nie je prekvapený z glykémie, keď vie, že si dal len jednu knedľu a my ostatní z čísla, keď vylezieme na váhu :-)))
jerica
@irenaw Irenka , ďakujem za kukuč , potešilo :-)S knedlou máš pravdu.Len ten môj by sa najradšej stravoval starou dobrou klasikou , ináč zelenina je tak pre mňa, tú má rád jedine zo slepačej polievky.
zbohom diabetes:-(
marika21
Jerica pekne nafotené,popísané,všetko v komentaroch povedané. *****
jerica
@manya (2.5.2013 17:59) aj keď neskoro, zato napíšem, keď bol nedostatok ryže, naše babky sa vedeli vždy vynájsť , tak aj je to s plnenou paprikou, miesto ryže pečivo,v tom obdobi, keď bol nedostato ryže, tarhoňa je tiež náhrada za ryžu.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia