Jemná hríbová omáčka

redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 4. decembra 2009 11:57Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, pridáme aj lyžičku zázvoru. Zasypeme hladkou múkou a ešte chvíľu opražíme. Potom do tejto cibuľovej zápražky pomaly pridáme studený hovädzí vývar a smotanu a necháme 15 minút povariť.

2

Medzitým na zvyšnom masle asi 10 minút podusíme na rezance nakrájanú šunku a nasekané hríby a túto zmes pridáme do uvarenej omáčky. Omáčku ešte 5 minút povaríme a na záver okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3

Hríbovú omáčku podávame k varenému alebo dusenému mäsu s knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist