Jemná hríbová omáčka

redakciaRedakcia, recept pridal: 4. decembra 2009 11:57Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, pridáme aj lyžičku zázvoru. Zasypeme hladkou múkou a ešte chvíľu opražíme. Potom do tejto cibuľovej zápražky pomaly pridáme studený hovädzí vývar a smotanu a necháme 15 minút povariť.

2

Medzitým na zvyšnom masle asi 10 minút podusíme na rezance nakrájanú šunku a nasekané hríby a túto zmes pridáme do uvarenej omáčky. Omáčku ešte 5 minút povaríme a na záver okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3

Hríbovú omáčku podávame k varenému alebo dusenému mäsu s knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist