Jemná hríbová omáčka

redakciaRedakcia, Bratislava, 4. decembra 2009 11:57
Ďalšie jeho recepty »

4
porcie
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, pridáme aj lyžičku zázvoru. Zasypeme hladkou múkou a ešte chvíľu opražíme. Potom do tejto cibuľovej zápražky pomaly pridáme studený hovädzí vývar a smotanu a necháme 15 minút povariť.

  2. 2

    Medzitým na zvyšnom masle asi 10 minút podusíme na rezance nakrájanú šunku a nasekané hríby a túto zmes pridáme do uvarenej omáčky. Omáčku ešte 5 minút povaríme a na záver okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Hríbovú omáčku podávame k varenému alebo dusenému mäsu s knedľou.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist