Jemná hríbová omáčka

redakciaRedakcia, recept pridal: 4. decembra 2009 11:57Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, pridáme aj lyžičku zázvoru. Zasypeme hladkou múkou a ešte chvíľu opražíme. Potom do tejto cibuľovej zápražky pomaly pridáme studený hovädzí vývar a smotanu a necháme 15 minút povariť.

2

Medzitým na zvyšnom masle asi 10 minút podusíme na rezance nakrájanú šunku a nasekané hríby a túto zmes pridáme do uvarenej omáčky. Omáčku ešte 5 minút povaríme a na záver okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3

Hríbovú omáčku podávame k varenému alebo dusenému mäsu s knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.

Drienkové mafiny
V anglicko-českom slovníku A. Osičku a J. Poldaufa (Academia Praha 1970) je „muffin“ preložený ako „horúca, maslom potretá dolka“.

Deti a usporiadaná domácnosť?
- Inzercia -
Hlavné faktory určujúce spokojnosť žien


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist