Jelenie rezne na šampiňónoch

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 KL
100 g
2 ks
150 g
150 ml
50 g
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní rozpustíme maslo, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu podusíme.

  2. 2

    Zmes zalejeme smotanou, pridáme múčne maslo, spolu krátko povaríme a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní rezne podlejeme omáčkou so šampiňónmi a ozdobíme kolieskom citróna s brusnicami.

  3. 3

    Vhodné prílohy sú zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky alebo dusená ryža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia