Jelenie rezne na šampiňónoch
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame
rezne. Tie zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní rozpustíme maslo, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenké plátky nakrájané
šampiňóny a spolu podusíme.
- Zmes zalejeme smotanou, pridáme múčne maslo, spolu krátko povaríme a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní rezne podlejeme omáčkou so šampiňónmi a ozdobíme kolieskom citróna s brusnicami.
- Vhodné prílohy sú zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky alebo dusená ryža.
|