Arašidové cookies
Arašidové cookies

Jelenčeky s arašidovým maslom

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 11. decembra 2023
Jelenčeky s arašidovým maslom
Foto: Shutterstock

Cookies sú najlepšie čerstvé, nie je to typ vianočného pečiva, ktoré vydrží niekoľko týždňov.

40
porcií
25 (+ odstátie) minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
115 g
175 g
75 g
75 g
1 ČL
1 ks
225 g
25 g
1 ČL
1/2 ČL
Na dekoráciu:
 (lentilky)




Postup

  1. 1

    Maslo aj arašidové maslo vymiešame s kryštálovým, trstinovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vajce, obe múky, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na noc do chladničky (môžeme aj na dlhšie).

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku. Nakrájame na 20 g štvorčeky, z každého urobíme guľku a jemne sploštíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 10–12 minút.

  3. 3

    Hneď ako koláčiky vyberieme z rúry, ozdobíme ich – vtlačíme do nich čokoládové perličky alebo dražé ako oči a lentilky ako nos, z praclíkov urobíme parôžky. Pripravíme si aj trochu čokoládovej polevy a ak rožky v ceste nedržia, namáčame ich do čokoládovej polevy, ktorá slúži ako lepidlo. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia