Arašidové cookies
Jelenčeky s arašidovým maslom
Autor receptu: redakcia
Cookies sú najlepšie čerstvé, nie je to typ vianočného pečiva, ktoré vydrží niekoľko týždňov.
40 porcií |
25 (+ odstátie) minút príprava |
10-12 minút na 190 °C |
Postup
- Maslo aj arašidové maslo vymiešame s kryštálovým, trstinovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vajce, obe múky, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na noc do chladničky (môžeme aj na dlhšie).
- Cesto vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku. Nakrájame na 20 g štvorčeky, z každého urobíme guľku
a jemne sploštíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 10–12 minút.
- Hneď ako koláčiky vyberieme z rúry, ozdobíme ich – vtlačíme do nich čokoládové perličky alebo dražé ako oči a lentilky ako nos, z praclíkov urobíme parôžky. Pripravíme si aj trochu čokoládovej polevy a ak rožky
v ceste nedržia, namáčame ich do čokoládovej polevy, ktorá slúži ako lepidlo. Necháme vychladnúť.