Jednoduchý chlebík fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 27. mája 2016
Jednoduchý chlebík (fotorecept)
Foto: lenka1503

Skúšala som už viac krát upiecť chlebík ale nebolo to ono. A do tohoto som sa zalubila! :) je jednoduchý a po upečení krásne Zobraziť celý popisSkúšala som už viac krát upiecť chlebík ale nebolo to ono. A do tohoto som sa zalubila! :) je jednoduchý a po upečení krásne spieva (myslím tým že je chrumkavý). Voňavý, chutný, chrumkavý no čo viac si môžem priať?? Len čerstvé maslo a pohár čierneho čaju :)

35 minút
na 150-190 °C

Suroviny

750 ml
250 ml
1/2 kocky
1 ČL
2-3 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Spravila som ho ako hrnčekový chlebík. Z trochu vlažnej vody, pol kocky rozmrveného droždia, 1 čl. kryštálového cukru a 1 čl. hladkej múky si spravíme kvások. Do veľkej misy preosejeme všetkú múku. Pridáme soľ (stačia 2 čl. ale ked chcete trochu slanší tak pridajte aj tú tretiu), olej a nakoniec aj kvások. Pridáme ešte asi 1,5 dcl vody a vymiesime cesto. Ja robím lepivé cesto. Keď ho vymiesim tak poriadne pomúčim spodok misky a aj vrch cesta a nechám ho odpočívať 1 hodinu.

    Jednoduchý chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď vykysne vyklopíme ho na riadne pomúčenú dosku. Moc ho nemačkajte keďže cesto sa lepí. Jenské sklo vymažeme tukom (ja som použila bravčovú masť) aj spodok aj boky skla. Opatrne doň premiestnime cesto a ešte ho prikryjeme na 15 minút. Zatiaľ dáme rozohriať rúru na 200 °C.

    Jednoduchý chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zavrieme ho do jenského skla a pečieme pri 190 °C. Môj sa piekol asi 20-25 minút. Kým nedostane zlatistý nádych. Potom stíšíme na 150 °C a dopečieme do zlatohneda asi 10 minút.

    Jednoduchý chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aaaa tu ho máme :)

    Jednoduchý chlebík (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

uka424
Chlebík bol možno jedlý, ale po skúsenostiach s jeho pečením jednoznačne myslím, že mal veľmi málo času na to druhé kysnutie - to v podstate chýbalo a do rúry si vložila len takú placku cesta a tá z nej aj vyšla. Nabudúce skús nechať dlhšie podkysnúť ešte v tej mise z jenského skla - mala by byť plná cesta - a uvidíš, aký bude pekný. A tiež by som dala piecť na vyššiu teplotu 220°C - aspoň na začiatku.
hrusticka76
..už pečiem chlebík nejaký ten rok a tiež si myslím,že technologický postup trošku pokrivkáva ale už aj snaha sa cení..po čase sa to určite poddá a postupne vychytá tomu muchy :)..hlavné je,že Lenka sa snaží piecť doma,že nekupuje chlieb z obchodu a že im to chutí :)..len tak ďalej,držím palce :)..
staja
Je tu množstvo výborných receptov na veľmi chutné chlebíky, doporučila by som Lenke trošku sa nimi inšpirovať a vylepšiť postup. Tiež pečiem chlieb roky doma a tento recept ma nijako nepresvedčil, asi by som ho ani nedala von. Súhlasím s @kukulienka71 a @uka424 a tiež jej držím palce.
olinka12
Ak pani Lenke chutil nemám k tomu žiadny komentár. Určite sa najedli aj tou krásnou vôňou v kuchyni, keď sa chlebík piekol. Ja pečiem chlebík tiež ale dávam vymiesiť do piecky aj v pekárňach miesia cesto roboty základ cesto dobre vymiesiť. Ale snahu veľmi oceňujem podľa fotečky je Lenka mladé žieňa snaživé len tak ďalej.
tekvica
Vôňa bola určite skvelá a štruktúru určite po čase vylepšíš, hlavne sa nevzdávaj a peč ďalej. Neboj sa zmeniť aj svoj obľúbený postup, výsledok ťa možno milo prekvapí. Uvidíš, že nabudúce budú pochvaly.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia