Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu
Foto: ivffca
ivffcaIvffca, recept pridal: 14. februára 2011 17:32Ďalšie jeho recepty

Jednoduché tiramisu je naozaj veľmi jednoducho a rýchlo spravené, je bez vajec a hlavne je mňam mňam :-)

Suroviny

8
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme si do veľkej šálky kávu a pridáme Amaretto. Rozložíme do vyššej nádoby piškóty a zalejeme ich kávou.
Jednoduché tiramisu - obrázok 1

2

Vyšľaháme si šľahačku, pridáme pomazánkové maslo bez príchute, cukor, vaječný koňak. Krém natrieme na piškóty a môžeme urobiť ďalšie vrstvy, piškóty poliate kávou a krém.
Jednoduché tiramisu - obrázok 2

3

Nakoniec posypeme kakaom. Necháme cez noc odležať. ...a potom mňam mňam :-)
Jednoduché tiramisu - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 14. februára 2011 o 23:52
    výborná mňamka!!!!


  • danculka, 15. februára 2011 o 07:00
    Ako náhraška za ,,tiramisu,jeto dobré podľa ingred...


  • marta5, 15. februára 2011 o 11:27
    Mozno skusim,ja som ho robila s mascarpone a amaretom,bolo bajecne.Vraj Tiramisu je v preklade-vezmi ma do neba-,no je naozaj super,kazdý ho vychutnaval je to naozajstná mnam,mnamka .


  • malyanjelik, 15. februára 2011 o 12:39
    Zákusok vyzerá báječne, ja používam dlhé piškóty,s nátierkovým maslom som ešte neskúšala, ale teraz určite vyskúšam:-)


  • ejmepb, 15. februára 2011 o 19:08
    Ja som robila s bánoveckou nátierkou /mascarpone sa zháňa ťažko/ a vajcia s cukrom som šľahala nad parou a je to výborné.


  • zinnajdha, 16. februára 2011 o 08:57
    nemožno použiť ricottu ?


  • ivffca, 16. februára 2011 o 12:08
    Nuž varianty sú rôzne ja som ricottu neskúšala, ale viacero druhou smotanových, maslových nátierok bez príchute. Je to taká domáca lacnejšia varianta, ale veľmi chutná. No a namiesto surových vajec je tam ten vaječný koňak, ale samozrejme, že žĺtka nad parou sú bližšie k originálu :-) Treba vyskúšať :-) - vezmi ma do neba - :-)


  • ada48, 16. februára 2011 o 14:32
    zo smotanovou nátierkou nie je to tak veľmi sýte


  • ivffca, 16. februára 2011 o 14:43
    nooo to vieš väčšina zákuskov je kalorická bomba, ale je to asi o tom, že nezješ veľa kúskov, ale pochutíš si na jednom ;-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist