Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu
Foto: ivffca
ivffcaIvffca, recept pridal: 14. februára 2011 17:32Ďalšie jeho recepty

Jednoduché tiramisu je naozaj veľmi jednoducho a rýchlo spravené, je bez vajec a hlavne je mňam mňam :-)

Suroviny

8
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme si do veľkej šálky kávu a pridáme Amaretto. Rozložíme do vyššej nádoby piškóty a zalejeme ich kávou.
Jednoduché tiramisu - obrázok 1

2

Vyšľaháme si šľahačku, pridáme pomazánkové maslo bez príchute, cukor, vaječný koňak. Krém natrieme na piškóty a môžeme urobiť ďalšie vrstvy, piškóty poliate kávou a krém.
Jednoduché tiramisu - obrázok 2

3

Nakoniec posypeme kakaom. Necháme cez noc odležať. ...a potom mňam mňam :-)
Jednoduché tiramisu - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 14. februára 2011 o 23:52
    výborná mňamka!!!!


  • danculka, 15. februára 2011 o 07:00
    Ako náhraška za ,,tiramisu,jeto dobré podľa ingred...


  • marta5, 15. februára 2011 o 11:27
    Mozno skusim,ja som ho robila s mascarpone a amaretom,bolo bajecne.Vraj Tiramisu je v preklade-vezmi ma do neba-,no je naozaj super,kazdý ho vychutnaval je to naozajstná mnam,mnamka .


  • malyanjelik, 15. februára 2011 o 12:39
    Zákusok vyzerá báječne, ja používam dlhé piškóty,s nátierkovým maslom som ešte neskúšala, ale teraz určite vyskúšam:-)


  • ejmepb, 15. februára 2011 o 19:08
    Ja som robila s bánoveckou nátierkou /mascarpone sa zháňa ťažko/ a vajcia s cukrom som šľahala nad parou a je to výborné.


  • zinnajdha, 16. februára 2011 o 08:57
    nemožno použiť ricottu ?


  • ivffca, 16. februára 2011 o 12:08
    Nuž varianty sú rôzne ja som ricottu neskúšala, ale viacero druhou smotanových, maslových nátierok bez príchute. Je to taká domáca lacnejšia varianta, ale veľmi chutná. No a namiesto surových vajec je tam ten vaječný koňak, ale samozrejme, že žĺtka nad parou sú bližšie k originálu :-) Treba vyskúšať :-) - vezmi ma do neba - :-)


  • ada48, 16. februára 2011 o 14:32
    zo smotanovou nátierkou nie je to tak veľmi sýte


  • ivffca, 16. februára 2011 o 14:43
    nooo to vieš väčšina zákuskov je kalorická bomba, ale je to asi o tom, že nezješ veľa kúskov, ale pochutíš si na jednom ;-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist