Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu
Foto: ivffca
ivffcaIvffca, recept pridal: 14. februára 2011 17:32Ďalšie jeho recepty

Jednoduché tiramisu je naozaj veľmi jednoducho a rýchlo spravené, je bez vajec a hlavne je mňam mňam :-)

Suroviny

8
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Uvaríme si do veľkej šálky kávu a pridáme Amaretto. Rozložíme do vyššej nádoby piškóty a zalejeme ich kávou.
Jednoduché tiramisu - obrázok 1

Vyšľaháme si šľahačku, pridáme pomazánkové maslo bez príchute, cukor, vaječný koňak. Krém natrieme na piškóty a môžeme urobiť ďalšie vrstvy, piškóty poliate kávou a krém.
Jednoduché tiramisu - obrázok 2

Nakoniec posypeme kakaom. Necháme cez noc odležať. ...a potom mňam mňam :-)
Jednoduché tiramisu - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • cica2, 14. februára 2011 o 23:52
    výborná mňamka!!!!


  • danculka, 15. februára 2011 o 07:00
    Ako náhraška za ,,tiramisu,jeto dobré podľa ingred...


  • marta5, 15. februára 2011 o 11:27
    Mozno skusim,ja som ho robila s mascarpone a amaretom,bolo bajecne.Vraj Tiramisu je v preklade-vezmi ma do neba-,no je naozaj super,kazdý ho vychutnaval je to naozajstná mnam,mnamka .


  • malyanjelik, 15. februára 2011 o 12:39
    Zákusok vyzerá báječne, ja používam dlhé piškóty,s nátierkovým maslom som ešte neskúšala, ale teraz určite vyskúšam:-)


  • ejmepb, 15. februára 2011 o 19:08
    Ja som robila s bánoveckou nátierkou /mascarpone sa zháňa ťažko/ a vajcia s cukrom som šľahala nad parou a je to výborné.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • zinnajdha, 16. februára 2011 o 08:57
    nemožno použiť ricottu ?


  • ivffca, 16. februára 2011 o 12:08
    Nuž varianty sú rôzne ja som ricottu neskúšala, ale viacero druhou smotanových, maslových nátierok bez príchute. Je to taká domáca lacnejšia varianta, ale veľmi chutná. No a namiesto surových vajec je tam ten vaječný koňak, ale samozrejme, že žĺtka nad parou sú bližšie k originálu :-) Treba vyskúšať :-) - vezmi ma do neba - :-)


  • ada48, 16. februára 2011 o 14:32
    zo smotanovou nátierkou nie je to tak veľmi sýte


  • ivffca, 16. februára 2011 o 14:43
    nooo to vieš väčšina zákuskov je kalorická bomba, ale je to asi o tom, že nezješ veľa kúskov, ale pochutíš si na jednom ;-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist