Miso polievka
Miso polievka

Japonská miso polievka

Michal Takács
šéfkuchár, 21. marca 2024
Japonská miso polievka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 (+ lúhovanie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 g
30 g
25 g
40 g
200 g
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Do nádoby dáme riasy, 1 l studenej vody a dáme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň riasy vyberieme, vodu dáme do hrnca, zohrejeme, vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky, granuly a necháme lúhovať pol hodiny. Vznikne takzvaný dashi vývar.

  3. 3

    Potom pridáme miso pastu a rozmiešame.

  4. 4

    Do misky vložíme riasy wakame, nakrájané huby shiitake, jarnú cibuľku, bôby edamame, tofu a zalejeme polievkou.

  5. 5

    Navrch môžeme nakvapkať olej a pridať nakladané huby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia