Jahňacie kocky na zelenine

Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 8. februára 2011
Jahňacie kocky na zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
200 g
600 g




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, podlejeme asi 2 dl vody, nie viac, mäso mierne pustí šťavu.

  2. 2

    Premiešame a zakryjeme pokrievkou. Po polhodine pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, korenie, celé strúčiky cesnaku a dusíme ďalej asi 10 minút.

  3. 3

    Pred dokončením pokrmu pridáme nakrájanú cuketu, baklažán, papriku na dlhé pásiky, pridáme tymian a mierne podusíme, nezahusťujeme.

Diskusia k receptu

wegar
Mňam, určite tento recept skúsim!