Jahňací paprikáš v pomalom hrnci
Autor receptu: janett
Keď som po prvýkrát robila jahňacinu, dočítala som sa, že má zvláštnu charakteristickú
chuť, pre ktorú ju obľubujú Gréci, či Taliani, ktorá ale pre Stredoeurópana
nenavyknutého na cudziu kuchyňu môže byť tak trochu „mimo misu.“ Takže na
začiatok odporúčam zbaviť sa všetkých blán a viditeľného tuku, ktorý obsahuje najviac
špecifickej chuti obsiahnutej v kyseline 4-metyloktanovej a ostane vám len ľahko
stráviteľné krehké mäsko vhodné aj do diétnej kuchyne.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
210-420 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájajte slaninu a vytopte ju na panvici. Pridajte cesnakové maslo, nakrájanú cibuľu a popražte ju do zlata. Preložte túto zmes na dno pomalého hrnca a na výpeku narýchlo opečte na panvici nakrájané jahňacie mäso. Pravdepodobne budete musieť pridať masť (prípadne olej), určite ale pridajte červenú papriku a chilli podľa chuti.
- Opečenú jahňacinu preložte do pomalého hrnca, pridajte soľ, paradajkový pretlak, paprikovú pastu, olúpané nakrájané zemiaky, mrkvu a zvyšné koreniny. Zalejte vodou alebo vývarom.
- Premiešajte a nastavte pomalý hrniec na 3,5 h v režime HIGH alebo 7 h v režime LOW.