Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkovo-tvarohová bomba

navardaco - fotkanavardaco, 22. januára 2024
Jablkovo-tvarohová bomba
Foto: navardaco

Tento koláčik som cibril na 4x, kým mi nechutil tak, ako som si ho v hlave vymyslel :) Je jemný, tvarohový s mega Zobraziť celý popisTento koláčik som cibril na 4x, kým mi nechutil tak, ako som si ho v hlave vymyslel :) Je jemný, tvarohový s mega jablkovou chuťou a na konci jazyka s úžasne jemnou čoko ganache. Ideálny na víkendové pečenie.
Zdroj: Facebook: Ďoďo - Pečie celé Slovensko

1 plech
porcia
90 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
5 ks (veľkosť L)
5 PL
4 PL
2 PL
1/2 bal.
Na jablkový vklad:
5 ks nastrúhané
175 ml
40 g
12 g
Na tvarohový krém:
500 ml
40 g
2 PL
25 g
250 g
Na čoko ganache:
200 ml (33 %)
200 g (54 %)
Okrem toho:
200 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozdelíme a žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva a zmiešame. Jemne zamiešame aj vyšľahané bielky. Cesto nanesieme na plech o veľkosti 25 x 35 cm. Pečieme v rúre na 180 °C 18 minút.

  2. 2

    Jablkový vklad pripravíme tak, že nastrúhané jablká s cukrom opražíme v hrnci a keď pustia šťavu, pridáme kukuričný škrob zmiešaný s vodou. Povaríme aspoň 5 minút a nanesieme na vychladnutý kakaový korpus.

  3. 3

    Tvarohový krém pripravíme tak, že mlieko, cukor a kukuričný škrob povaríme do zhustnutia. Po jeho miernom vychladnutí zamiešame maslo, jemný tvaroh a nanesieme na mierne zatuhnutý korpus s jablkovým vkladom.

  4. 4

    Na tvarohový krém ukladáme karamelové keksy buď v celku, alebo ich nalámeme, ako som to urobil ja.

  5. 5

    Následne mierne zachladíme a pripravíme si ganache. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a dáme do väčšieho porcelánového hrnčeka. V rajnici zohrejeme smotanu po bod varu a touto smotanou zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme postáť 3 minúty a následne začneme zmes miešať do úplného spojenia. S pripravenou ganache polejeme náš koláčik. Ako vyzerajú jednotlivé vrstvy môžete vidieť na obrázku:

    Jablkovo-tvarohová bomba - obrázok 5
  6. 6

    Necháme stuhnúť aspoň cez noc v chladničke. Pred podávaním som vrch potrel práškom jedlého zlata riedeného pár kvapkami ...ehmmmm... borovičky :)

Diskusia k receptu

cesminaz
Určite chutí skvelo. Tá fotka pri bode 5 je fakt super. To je akože taký totálne skrátený fotopostup😅😅