Hustá šošovicová polievka
Autor receptu: lenkac
Najprv to malá byť len polievka, potom to vyzeralo na prívarok, ale nakoniec je to trošku hustejšia polievočka :) ale výborná, rýchla a lacná.. Vhodná aj ako polievka a zároveň ako hlavné jedlo, keď sa k tomu dá chlebík.
5 porcií |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Namočíme si šošovicu asi tak na pol hodinku.
Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame cibuľu, zeleninu a zemiaky.
- Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme šošovicu, ktorá sa predtým vymočila. Pár minút popražíme.
- Pridáme nakrájanú zeleninu (mrkva, petržlen a zemiaky). Tiež chvíľku popražíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nové korenie a bobkový list.
- Trošku som podvádzala a pridala som vegetu :)
- Zalejeme vodou a varíme, kým šošovica a zelenina nezmäkne.
- Keď sa šošovica varila, pridala som jeden pretlačený cesnak, až ho nie je moc cítiť a nech sa prevarí.
- Keď je šošovica mäkká, pridáme ocot, trošku cukru a v prípade potreby ešte dosolíme a okoreníme.
- Na záver spravíme zápražku. Na olej, múka, mletá červená paprika a trošku teplej vody. Zápražku cez sitko dáme do polievočky a ešte tak 10 min povaríme.
- Prílohu som zvolila zemiakovú placku z predošlého dňa a čerstvý chlieb.
- Dobrú chuť :)