Hustá gulášová polievka z mletého mäsa (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Keď mám viac mletého mäsa a nechce sa mi nejako špeciálne robiť tak si robím guľášovú polievku s pečivom. Toho keď si dám plnú misku a tri rožky k tomu mám dosť.Nemusím nič iné variť. Polievka mi však nesmie chýbať ani deň pre mňa je to základ. Toto som varil v 5 litrovom hrnci.

8-10
porcií
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred so si urobil vývar s orezov s hovädziny. Ráno som mleté mleté mäso zamiešal s majoránom, rascou, paprikou mletou, mletým čiernym korením a osolil. Cesnak som nasekal na malé kúsky a tiež tam primiešal. Takto zmiešané som nechal postať dve hodiny.
  2. Po dvoch hodinách so nakrájal cibule a orestoval na kašu.
  3. Do cibule som vložil zarobené mäso ktoré postalo v chlade chvíľu ho podusil pozor nesmie prihorieť je to ochutené tak aby to nezhorklo a zalial vývarom ktorý som deň vopred zarobil a do neho nakrájal mrkvu a petržlen. A dal som to variť.
  4. Zatiaľ som si očistil zemiaky a pokrajal, ktoré dám do polievky.
  5. Tieto zemiaky dám až tak po 15 minútach varenia mäsa a po ich pridaní to ešte povarím asi 15 minút okoštujem zemiak. Keď je zemiak uvarený ešte dochutím soľou a majoránom odstavím zo sporáka a ide sa papkať. Dobrú chuť aj Vám prajem.