Hustá gulášová polievka z mletého mäsa (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Keď mám viac mletého mäsa a nechce sa mi nejako špeciálne robiť tak si robím guľášovú
polievku s pečivom. Toho keď si dám plnú misku a tri rožky k tomu mám dosť.Nemusím
nič iné variť. Polievka mi však nesmie chýbať ani deň pre mňa je to základ. Toto som varil
v 5 litrovom hrnci.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred so si urobil vývar s orezov s hovädziny. Ráno som mleté mleté mäso zamiešal s majoránom, rascou, paprikou mletou, mletým čiernym korením a osolil. Cesnak som nasekal na malé kúsky a tiež tam primiešal. Takto zmiešané som nechal postať dve hodiny.
- Po dvoch hodinách so nakrájal cibule a orestoval na kašu.
- Do cibule som vložil zarobené mäso ktoré postalo v chlade chvíľu ho podusil pozor nesmie prihorieť je to ochutené tak aby to nezhorklo a zalial vývarom ktorý som deň vopred zarobil a do neho nakrájal mrkvu a petržlen. A dal som to variť.
- Zatiaľ som si očistil zemiaky a pokrajal, ktoré dám do polievky.
- Tieto zemiaky dám až tak po 15 minútach varenia mäsa a po ich pridaní to ešte povarím asi 15 minút okoštujem zemiak. Keď je zemiak uvarený ešte dochutím soľou a majoránom odstavím zo sporáka a ide sa papkať. Dobrú chuť aj Vám prajem.