Plnené husacie prsia
Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu,
pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán,
bezlepkovú múku, cibuľu upraženú na masti s nakrájanými
srdcami. Všetko premiešame. Husacie prsia
umyjeme, očistíme od kože a tuku, vysušíme, urobíme
dieru a naplníme pripravenou zemiakovou plnkou
a zabalíme do bravčovej sieťky, osolíme,
opečieme na panvici a dáme piecť do rúry vyhriatej
na 170 °C na 15 minút. Prsia vyberieme, zakryjeme
alobalom a necháme asi 10 minút odležať.
- Pripravíme sladkokyslý
nálev z vody, cukru, octu, zo soli a z nového
korenia. Všetko zmiešame spolu, privedieme do
varu a varíme asi 10 minút. Umyté vysušené hríby
zalejeme horúcim nálevom, zakryjeme a necháme
odstáť.
- Špenátové pyré: Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame
nadrobno. Do kastróla nalejeme olej, zohrejeme
a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, restujeme
asi 3 minúty, pridáme umyté a nakrájané špenátové
listy, osolíme a restujeme, jemne podlejeme vývarom
alebo vodou, povaríme a vymixujeme na hladké
pyré, ktoré zjemníme maslom.
- Príloha: Zemiaky vykrojíme do tvaru valčeka, urestujeme
na masle s cesnakom a tymianom, zalejeme
vývarom a smotanou a pečieme v rúre pri teplote
180 °C domäkka asi 45 minút.
|