Plnené husacie prsia

Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú múku, cibuľu upraženú na masti s nakrájanými srdcami. Všetko premiešame. Husacie prsia umyjeme, očistíme od kože a tuku, vysušíme, urobíme dieru a naplníme pripravenou zemiakovou plnkou a zabalíme do bravčovej sieťky, osolíme, opečieme na panvici a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 15 minút. Prsia vyberieme, zakryjeme alobalom a necháme asi 10 minút odležať.
  2. Pripravíme sladkokyslý nálev z vody, cukru, octu, zo soli a z nového korenia. Všetko zmiešame spolu, privedieme do varu a varíme asi 10 minút. Umyté vysušené hríby zalejeme horúcim nálevom, zakryjeme a necháme odstáť.
  3. Špenátové pyré: Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno. Do kastróla nalejeme olej, zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, restujeme asi 3 minúty, pridáme umyté a nakrájané špenátové listy, osolíme a restujeme, jemne podlejeme vývarom alebo vodou, povaríme a vymixujeme na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom.
  4. Príloha: Zemiaky vykrojíme do tvaru valčeka, urestujeme na masle s cesnakom a tymianom, zalejeme vývarom a smotanou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C domäkka asi 45 minút.