Hubový kotlíkový guláš

Autor receptu: peter64

Tento guláš sme robili zo švagrom minulú hubarskú sezónu keď sme boli spolu na hubách. Odporučam

Postup

  1. Na začiatok ide jedna partia nazberať huby a druha pripravuje potrebné suroviny. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rastlinnom oleji alebo masti. Pridáme mletú červenú papriku,očistené a na väčšie kusy pokrájané huby, soľ,drvenú rascu,mleté čierne korenie a dôkladne premiešame. Podlejeme a pridáme zeleninovú papriku zbavenú jadrovníka, ktorú sme pokrájali na tenké rezance,rajčiaky pokrájané na osminky.
  2. Prikryjeme a dusíme. Asi 15 minút pred dohotovením pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dolejeme vody podľa potreby tak, aby guláš mal spravnú hustotu. Ak by sme to trocha prehnali z vodou tak na zahustenie použijeme posrúhany suroví zemiak.Uvaríme do mäkká. Hotový guláš dochutíme ešte rozotretým cesnakom a majoránom. Namiesto papriky a rajčiny môžeme použiť lečo.