Hubové valčeky

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 25. novembra 2013
Hubové valčeky
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
200 ml
100 g
1 ks
2 ks
30 g
1 PL
300 g
500 ml
200 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Posekanú cibuľu speníme na masle, pridáme posekané huby, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa neodparí voda. Rožky pokrájame na kocky a zalejeme mliekom. Vychladnuté huby zmiešame s rožkami a pridáme vajíčko. Zmes dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom.

  2. 2

    Pridáme posekanú vňať, krupicu a toľko strúhanky, aby vznikla polotuhá hmota a premiešame. Z hmoty vytvarujeme valčeky, obalíme ich v hladkej múke, osolenom vajci a strúhanke. Valčeky vypražíme.

  3. 3

    Žltú cuketu prerežeme, vydlabeme jadierka (ktoré môžeme osoliť a opiecť v rúre), ošúpeme ju a nakrájame na kocky. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme nasekanú šalotku, orestujeme ju do zlatista, pridáme pokrájanú cuketu a spolu opečieme. Podlejeme vývarom a dusíme do polomäkka.

  4. 4

    Keď je cuketa mäkká, pridáme nakrájané zemiaky, premiešame a spolu vydusíme domäkka. Vlejeme smotanu na varenie, dobre premiešame, dochutíme soľou a korením a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemnú kašu. Keby sa zdalo pyré hutné, prilejeme smotanu. Na zjemnenie pridáme plátok masla.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia