Hrubý zemiakový šalát, bugľačský -fotorecept

Autor receptu: tatranka

Tento šalát z varených zemiakov,si pamätám od dieťaťa.Bol to prvý šalát,s ktorým som sa stretla na tanieri.Robievala ho naša mamka k vysmážanému mäsu,a k rybám.Máme ho aj my radi a napriek všelijakým vylepšeniam ho robím tak ako ho robievala ona. Neviem prečo bugľačský sme ho volali. Bugľač,znamenalo niečo hrubé.Je to možné,pretože sa všetko krája na kolieska a nie na drobné kúsky.

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté zemiaky v šupe ,uvaríme v slanej vode.Necháme vychladnúť.
  2. Studené pokrájame na kolieska.
  3. Cibuľu pokrájame tiež na kolieska,prisypeme k zemiakom.
  4. Vajíčka ošúpeme a tiež pokrájame na kolieska.Prisypeme k zemiakom,cibuli.
  5. Uhorky,tiež na kolieska.Prisypeme k ingredienciam.
  6. Všetko je spolu.Zatiaľ nemiešame.
  7. Do nádoby si dáme,prevarenú vodu,ocot ,soľ cukor horčicu,olej,majonézu,korenie,premiešame,alebo našľaháme.
  8. Touto zálievkou polejeme ingrediencie a takto ich premiešame.Dáme do chladu.Šalát robievam deň do predu,aby sa dobre uležal a prešiel chuťami,ktoré boli doň pridané.
  9. Hotový šalát.
  10. Podávala so k nemu vysmážané kuracie kúsky.
  11. Chutný obedík.Prizdobila som ľadovým šalátom,schery paradajkami,a citrónom.Chutilo aj pivko.