Hrubý zemiakový šalát, bugľačský -fotorecept
Autor receptu: tatranka
Tento šalát z varených zemiakov,si pamätám od dieťaťa.Bol to prvý šalát,s ktorým som sa stretla na tanieri.Robievala ho naša mamka k vysmážanému mäsu,a k rybám.Máme ho aj my radi a napriek všelijakým vylepšeniam ho robím tak ako ho robievala ona. Neviem prečo bugľačský sme ho volali. Bugľač,znamenalo niečo hrubé.Je to možné,pretože sa všetko krája na kolieska a nie na drobné kúsky.
8 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 100 °C |
Postup
- Umyté zemiaky v šupe ,uvaríme v slanej vode.Necháme vychladnúť.
- Studené pokrájame na kolieska.
- Cibuľu pokrájame tiež na kolieska,prisypeme k zemiakom.
- Vajíčka ošúpeme a tiež pokrájame na kolieska.Prisypeme k zemiakom,cibuli.
- Uhorky,tiež na kolieska.Prisypeme k ingredienciam.
- Všetko je spolu.Zatiaľ nemiešame.
- Do nádoby si dáme,prevarenú vodu,ocot ,soľ cukor horčicu,olej,majonézu,korenie,premiešame,alebo našľaháme.
- Touto zálievkou polejeme ingrediencie a takto ich premiešame.Dáme do chladu.Šalát robievam deň do predu,aby sa dobre uležal a prešiel chuťami,ktoré boli doň pridané.
- Hotový šalát.
- Podávala so k nemu vysmážané kuracie kúsky.
- Chutný obedík.Prizdobila som ľadovým šalátom,schery paradajkami,a citrónom.Chutilo aj pivko.