Hráškovo-karfiolová polievka

mitzy - fotkamitzy, 20. januára 2017
Hráškovo-karfiolová polievka
Foto: mitzy

Lahodná polievočka pre spokojnú dušu.

4
porcie
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
20 g
1 l
1 ks
1 štipka
2 ČL
1/2 dcl
1 struk




Postup

  1. 1

    Očistíme a pokrájame si cibuľu a karfiol. V hrnci na masle speníme do sklovita cibuľu, pridáme karfiol, hrášok a podlejeme trochou vody. Podusíme. Zmes zeleniny zalejeme 1/2 litrom vody. Keď voda zovrie, pridáme bobkový list, soľ a varíme na strednom ohni. 20 minút pred koncom varenia do polievky pridáme pretlačený struk cesnaku a čierne korenie. 5 minút pred koncom varenia pridáme smotanu na varenie. Varíme dokopy 50 minút. Polievku necháme po vypnutí platničky na sporáku voľne dôjsť, podávame teplú. Polievka je lahodná, ľahká a skvelo naladí na hlavné jedlo.

Diskusia k receptu

haji
Teploučká zeleninová polévka je to nejlepší do bříška.
1x mitzy
terinka55
Polievka to je určite dobrá, ale 50 min na takúto polievku je asi zbytočne veľa. Napriek svojmu názoru dávam 5* kvóli "odvahe ísť s kožou na trh" :-)
mitzy
Ďakujem za milé komentáre ;)
Terinka: možno je to dlho, neviem posúdiť, polievky varím vždy od oka ale môže byť, že preváram. Každopádne táto vyšla dobre tak sa delím :)
haji
@Mitzy (20.1.2017 20:17)
Vařím tak dlouho, aby byla zelenina natolik měkká jak mi chutná. Něco jiného je vařit z regionálních čerstvých surovin v plné sezoně a něco jiného je vařit například francouzský /když to jde dobře!/ květák v lednu - tedy januári. Je podstatně houževnatější. Jsme holky šikulky, tak se zařídíme. Hezký večer @Mitzy tobě i kočičím dámám!
mitzy
@Siisa (21.1.2017 14:30)

Veľmi sa teším, že sa polievka ujala :-D
haji
@Mitzy (21.1.2017 16:11)
Haha Taková fota jsou fota levitující - zemská přítažlivost sice jeden na plný plyn, ale na některá fota prostě nemá.
1x mitzy
mitzy
Možno ju proste iba Siisa od šťastia vyhodila do vzduchu s pokrikom "huraaa" a nalepila sa na plafón ;D (hneď vedľa zeleninového taniera, ktorý je tam ešte z leta)-aspoň si pokecajú, zeleninový tanier už nemôže počúvať lampu.
1x haji
kukulienka71
takéto jednoduché a chuťovo neprekombinované polievky mám rada. Po pridaní smotany zvyknem len nechať prejsť varom.
1x mitzy
elixir
Dnes som mala túto polievku na večeru, chutí veľmi dobre. :) Prihodila som aj jeden malý zemiak a použila zvyšok póru, čo som mala. Ďakujem za recept @mitzy