Hráškovo-karfiolová polievka

Autor receptu: mitzy

Lahodná polievočka pre spokojnú dušu.

4
porcie
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme a pokrájame si cibuľu a karfiol. V hrnci na masle speníme do sklovita cibuľu, pridáme karfiol, hrášok a podlejeme trochou vody. Podusíme. Zmes zeleniny zalejeme 1/2 litrom vody. Keď voda zovrie, pridáme bobkový list, soľ a varíme na strednom ohni. 20 minút pred koncom varenia do polievky pridáme pretlačený struk cesnaku a čierne korenie. 5 minút pred koncom varenia pridáme smotanu na varenie. Varíme dokopy 50 minút. Polievku necháme po vypnutí platničky na sporáku voľne dôjsť, podávame teplú. Polievka je lahodná, ľahká a skvelo naladí na hlavné jedlo.