Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzie závitky na koreňovej zelenine

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 18. februára 2023
Hovädzie závitky na koreňovej zelenine
Foto: Shutterstock
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 plátky (po 100 g)
2 PL
10 plátkov
1 nožička
2 ks
2 ks
1 PL
1 ks
0,5 l
3 ks
2 ks
3 stonky (čerstvý)
4 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka uvaríme natvrdo. Plátky mäsa natenko naklepeme pod fóliou, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a na každý položíme plátok slaniny. Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska, uvarené vajíčka a kyslé uhorky na štvrtiny.

  2. 2

    Na slaninu ukladáme klobásu, vajce, uhorku a zrolujeme. Roládky zviažeme potravi­nárskym povrázkom.

  3. 3

    Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky.

  4. 4

    Na panvici alebo v pekáči rozpálime masť a mä­sové závitky z každej strany ope­čieme, vyberieme z panvice. Zvyšnú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici spolu s najemno nasekanou cibuľou. Pridáme koreňovú zeleninu, po chvíli restovania horčicu a podlejeme vývarom.

  5. 5

    Do pekáča vrátime závitky, pridáme tymian a bobkový list a v rúre vyhriatej na 180 °C zakryté pečieme asi hodinu. Pred dopečením odokryjeme, aby sa závitky zvrchu opiekli.

Diskusia k receptu

evanaaa
V rúre som ešte hovädzie závitky nepiekla, ale ja by som ich asi neodokryla, lebo sa mi zdá, že sú trochu vysušené. Opiecť je dobré bravčové mäso, hovädzie nie, je suchšie.....ale to si myslím len ja. Inak, recept je dobrý.....
afataga
@evanaaa (18.2.2023 20:58)

Mas pravdu aj nemas, aj hovadzie treba zatiahnut na panvici a potom v rure dusit, nie piect zakryte, bezne som tak robila, ked som nemala PH. Musis mat na to dobry hrniec, napr. liatinovy, nemusis to kontrolovat ako ked dusis na sporaku. Ja som robievala na 150° aj 3-4 hod., skratka aby bolo maso makke. Na konci neodokryvat, potom sa vysusi na podosvu, ako vidno na foto.
evanaaa
Ešte by som podotkla - použili sa plátky slaniny, ja by som v tom plátku radšej obalila tie závitky, potom by možno až tak vysušené neboli......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia