Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne fotorecept

afataga - fotkaafataga, 20. novembra 2016
Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept)
Foto: afataga

Som si spomenula, že nedávno som kúpila hrubozrnnú horčicu, tak som rozmýšľala, ako ju využijem a vyšlo mi toto jedlo.

6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
2 PL
1 KL
4 ks
2 PL
2 ks
4 vetvičky
4 vetvičky
1 PL
podľa chuti
700 ml
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si urobila marinádu na mäso z oleja, horčice, korenia a chilli.

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som pokrájala na plátky a každý plátok potom ešte na 3 časti, dávala som do misky a patlala postupne marinádu, nechala som cca 1 hod. odpočívať na linke. Dalo by sa aj cez noc, ale to už samozrejme v chladničke.

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do ťažkého liatinového kastróla som dala rozpáliť masť a mäso som prudko opekala, každý kúsok cca 2 min., aby sa zatiahlo.

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som dávala do misky.

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do toho istého kastróla som dala cibuľu pokrájanú na 1/4 kolieska a restovala som ju, kým sa mi začala páčiť jej farba. Pridala som bylinky, podliala trochou vína, dala som soľ a celé strúčiky cesnaku.

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrátila som opečené mäso a po troške som prilievala víno, aby sa mi to neprestalo variť. Potom som zakrytý kastról dala do rúry na 150°, dusilo sa skoro 2,5 hod., treba občas skontrolovať, či je mäso mäkké.

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ničím so nezahusťovala, tak je šťava riedka, ale ryža vypije :-)

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a takýto fešák chodí ku nám vyžierať červy a inú háveď zo zeme

    Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luss44
môže byť fajn, mäso na horčici nám chutí, hentú hrubozrnnú som ešte nemala. U nás bolo dnes tiež hovädzie, falošná sviečková na hubách s ryžou, tak sme mali podobné chute :) Zvieracích fešákov máš teda okolo seba ako málokto :)
frezia
Veruze si dobre navarila, na hovädzinku sa chystam na buduci tyzden, mala som naplanovanych spanielskych vtakov, ale mozno uvarim podla teba mäso na horcici...
monty469
Ach ta vona sa tiahne az k nam. Navarila si skvelo a isto aj velmi chutne. Dobre si vyuzila tu horcicu. A ten fesak na zaver je naj :-)
haji
Voňavé a určo výborné masko, bezva nedělní oběd, jsi šikulka, milá Afi!
Bod 8 nemá konkurenci. Jsem si myslela, že žluva zelená nechodí pěšky po zemi, opak je pravdou. Je to fakt fešák fotogenický, závidím ti takového mazlíčka!
bubaya
Toto je veľmi chutné, poznám recept s miernymi obmenami. Hovädzie, horčica a cibuľa je pre mňa najlepšia mäsová kombinácia. Ja dávam pol fľašky horčice, aby bolo veľa omáčky, ale zas nedávam víno, takže nabudúce sa bude robiť s vínečkom. A robievam aj s iným mäsom, výborné je morčacie stehno. Dobre si navarila, mňam, mňam.
afataga
dakujem za mile komentare
@luss44 no tiez fajnovy obed ste mali, ja som potrebovala otestovt tu horcicu a nesklamala
@frezia budem rada, ak sa inspirujes
@junior dufam, ze si nedostal koprivku, je to datel zeleny, aby si bol mudrejsi :-)
@haji vlani tu zacal chodit jeden a teraz sa tu niekedy aj 4 pasu a chodia potvory aj na lojove gulicky pre sykorky
@bubaya ja rada varim s vinom, mame radi tu chut, co jedlo potom chyti, k morcaciemu stehnu mi pasuje vela cesnaku
tiginko
ani neviem, či som už stretla hrubozrnnú horčicu, kremžskú asi nemáš na mysli. Chutí ako tá, alebo ako plnotučná klasická? Či úplne inak? Ukáž fľašku, ak ešte máš. Samozrejme, mäsko na výbornú, ako inak. Ja by som možno porozmýšľala nad premixovaním šťavy, nech sa aspoň tvári, že je hustejšia :-)
afataga
@Tiginko (21.11.2016 15:23)

Maju ju skoro vsade, pozeraj medzi horcicami, videla som v Bille, v Tescu, v Lidli, ja mam tuto z Metra:  horcice.heureka.cz/bornier-hrubozrnna-horcice-420g/,...
nechce sa mi fotit :-), s tou stavou mas pravdu, tiez ma to napadlo, ale to maso bolo na male kusky, by sme pokapali od hladu, kym by som ich povyberala, ale my mame radi tu cibulu taku viditelnu a hryzatelnu, aj ked to nie je ziadna nadhera a dakujem
radox1
chutné,nebolo to velmi stiplave zo 4 papriciek?
tiginko
dík, popozerám... a to je zase pravda, keď sú to menšie kúsky, tak to by som sa ani ja s tým nepárala
siisa
Mám taký nápad milá @Afataga ...... ty varíš a ja pečiem, čo ty na to ? Super dvojka, no nie ? Ešte tie holuby vycvičiť ! Výborné jedlo, horčica a hovädzina k sebe ide.......asi by mi nevadilo ani že to je štípoš :)
izabella929
@afataga , hovädzie mäso a horčica sú veľkí kamaráti a vzájomne sa dopĺňajú svojimi chuťami.. skvelý obed si uvarila..
afataga
@Radox1 (21.11.2016 15:51)

pre nas akurat, dala som moje vypestovane, ktore si asi thai red hot chilli, vdaka
@tigi para sa perie :-)
@siisa to by sme potrebovali pterodaktylov na tie naklady, ja si objednavam ten tvoj chlebik a nejaky kolac teda obcas, ked inak nedas :-
@izabella929 dakujem
danda3
Týmto receptom by si urobila radosť môjmu bratovi, on miluje hovädzinu, u nás až tak alebo lepšie povedané vôbec neletí, ale krásny recept s krásnymi fotkami.☺
afataga
@dormella dakujem
@danda3 ja som tiez nemusela moc hovadzinu, to nas chytilo az par rokov dozadu, dakujem a kocurika mas tiez krasneho, takeho sme mali doma, ked som byvala este u rodicov a rad mi spaval na skriptach, ked som sa chcela ucit, aspon som mala vyhovorku, ze nemozem :-)
danda3
@Afataga (22.11.2016 15:54)

My sme doma vždy mali nejakú mačku, a tiež si spomínam na ryšavého kocúra, ktorý mi spával na kolenách alebo na zošitoch, proste, musel byť vždy so mnou, fotku nemám, škoda.
kecemis
A ze si nepovedala aku dobrotu chystas. Aj rychlokurz by som premenil na pomalokurz len aby som si to vychutnal. A ten strakopud zelený je tiez nadherny. Musel najst vela mravcov, kedze je to jeho oblubeny zakusok.
alena45
pekný recept, horčicu mám veľmi rada a k mäsu sa veľmi hodí, napríklad aj bravčovú panenku plnenú klobásovou zmesou najprv potriem plnotučnou horčicou, až potom ostatné koreniny. Tiež som si v poslednom čase obľúbila hovädzie, ale zrejme je to tými tvojimi receptami. Tak už sa teším aj na tento.
salinka
Pekny recept, robievam podobne. A mne sa zda, ze ten fesak zavonal tvoje pliecko (teda nie tvoje:-)
afataga
@kecemis a co mas nadchu? ked si nezavonal? :-), ver mi, ze mile rada by som ta ponukla, aj na kurz by si mal zlavu. Nevedela som, ze ten dalej je taky vysadeny na mravce, teraz uz viem, preco sa tu aj 4 pasu naraz, my tu mame skoro vsade mravenisko, asi kazdy meter :-)
@alena45 dakujem, ale aj ini tu maju dobre rcp na hovadzinu, mozno nam chyba zelezo, ked nam tak chuti, tak si dajme
@salinka dakujem, masozravec to je, ale zeby by si aj vino dal? :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia