Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Som si spomenula, že nedávno som kúpila hrubozrnnú horčicu, tak som rozmýšľala, ako ju využijem a vyšlo mi toto jedlo.
6 porcií |
30 minút príprava |
150 minút na 150 °C |
Postup
- Ako prvé som si urobila marinádu na mäso z oleja, horčice, korenia a chilli.
- Mäso som pokrájala na plátky a každý plátok potom ešte na 3 časti, dávala som do misky a patlala postupne marinádu, nechala som cca 1 hod. odpočívať na linke. Dalo by sa aj cez noc, ale to už samozrejme v chladničke.
- Do ťažkého liatinového kastróla som dala rozpáliť masť a mäso som prudko opekala, každý kúsok cca 2 min., aby sa zatiahlo.
- Mäso som dávala do misky.
- Do toho istého kastróla som dala cibuľu pokrájanú na 1/4 kolieska a restovala som ju, kým sa mi začala páčiť jej farba. Pridala som bylinky, podliala trochou vína, dala som soľ a celé strúčiky cesnaku.
- Vrátila som opečené mäso a po troške som prilievala víno, aby sa mi to neprestalo variť.
Potom som zakrytý kastról dala do rúry na 150°, dusilo sa skoro 2,5 hod., treba občas skontrolovať, či je mäso mäkké.
- Ničím so nezahusťovala, tak je šťava riedka, ale ryža vypije :-)
- No a takýto fešák chodí ku nám vyžierať červy a inú háveď zo zeme