Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Som si spomenula, že nedávno som kúpila hrubozrnnú horčicu, tak som rozmýšľala, ako ju využijem a vyšlo mi toto jedlo.

6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
na 150 °C

Postup

  1. Ako prvé som si urobila marinádu na mäso z oleja, horčice, korenia a chilli.
  2. Mäso som pokrájala na plátky a každý plátok potom ešte na 3 časti, dávala som do misky a patlala postupne marinádu, nechala som cca 1 hod. odpočívať na linke. Dalo by sa aj cez noc, ale to už samozrejme v chladničke.
  3. Do ťažkého liatinového kastróla som dala rozpáliť masť a mäso som prudko opekala, každý kúsok cca 2 min., aby sa zatiahlo.
  4. Mäso som dávala do misky.
  5. Do toho istého kastróla som dala cibuľu pokrájanú na 1/4 kolieska a restovala som ju, kým sa mi začala páčiť jej farba. Pridala som bylinky, podliala trochou vína, dala som soľ a celé strúčiky cesnaku.
  6. Vrátila som opečené mäso a po troške som prilievala víno, aby sa mi to neprestalo variť. Potom som zakrytý kastról dala do rúry na 150°, dusilo sa skoro 2,5 hod., treba občas skontrolovať, či je mäso mäkké.
  7. Ničím so nezahusťovala, tak je šťava riedka, ale ryža vypije :-)
  8. No a takýto fešák chodí ku nám vyžierať červy a inú háveď zo zeme