Hovädzia Štefanská pečienka

peter64Peter64, recept pridal: 31. mája 2011 19:19Ďalšie jeho recepty

ďalší recept z maminej zbierky

Postup prípravy receptu

1

Mäso umyjeme,osušíme,ostrým nožom urobime otvor,vtlačime doň vajcia a previažeme niťou.Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno,vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.Podlejeme horúcou vodou,posolíme,okoreníme,pridáme rajčiakový pretlak,prikryjeme a dusíme domäkka.Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.Mäkké mäso vyberieme,šťavu poprášíme múkou,zalejeme bujónom,premiešame a niekoľko minút povaríme.Mäso podávame pokrájané na plátky,prelejeme omáčkou,s dusenou ryžou a zeleninovým šalatom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 1. júna 2011 o 22:52
    Na tento spôsob som hovädzie ešte neskúšala, ale viem si predstaviť. Tie vajcia sa natlačia celé? To by sa mi asi nepodarilo a rozpučila by som ich.Peter, všimla som si, že dávaš recepty len na hovädzie mäso, prečo? U vás sa iné nerobí, alebo nemáš naň vhodné recepty?


  • peter64, 2. júna 2011 o 19:11
    Pre evanaaa prepisujem si svoje recepty a tak idem podľa poradia ako ich mám uložené pretým som pridával bravčové teraz hovädzie a potom podľa poradia a ak chcete tak si pozrite na vareche aké mám recepty


  • evanaaa, 2. júna 2011 o 23:06
    Prepáč, Peter, to som nevedela, tie prvé recepty si asi dával dávnejšie, na ne som už zabudla, tak sa podívam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist