Hovädzia Štefanská pečienka

peter64Peter64, recept pridal: 31. mája 2011 19:19Ďalšie jeho recepty

ďalší recept z maminej zbierky

Postup prípravy receptu

1

Mäso umyjeme,osušíme,ostrým nožom urobime otvor,vtlačime doň vajcia a previažeme niťou.Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno,vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.Podlejeme horúcou vodou,posolíme,okoreníme,pridáme rajčiakový pretlak,prikryjeme a dusíme domäkka.Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.Mäkké mäso vyberieme,šťavu poprášíme múkou,zalejeme bujónom,premiešame a niekoľko minút povaríme.Mäso podávame pokrájané na plátky,prelejeme omáčkou,s dusenou ryžou a zeleninovým šalatom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 1. júna 2011 o 22:52
    Na tento spôsob som hovädzie ešte neskúšala, ale viem si predstaviť. Tie vajcia sa natlačia celé? To by sa mi asi nepodarilo a rozpučila by som ich.Peter, všimla som si, že dávaš recepty len na hovädzie mäso, prečo? U vás sa iné nerobí, alebo nemáš naň vhodné recepty?


  • peter64, 2. júna 2011 o 19:11
    Pre evanaaa prepisujem si svoje recepty a tak idem podľa poradia ako ich mám uložené pretým som pridával bravčové teraz hovädzie a potom podľa poradia a ak chcete tak si pozrite na vareche aké mám recepty


  • evanaaa, 2. júna 2011 o 23:06
    Prepáč, Peter, to som nevedela, tie prvé recepty si asi dával dávnejšie, na ne som už zabudla, tak sa podívam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist