Hovädzia Štefanská pečienka

peter64Peter64, recept pridal: 31. mája 2011 19:19Ďalšie jeho recepty

ďalší recept z maminej zbierky

Postup prípravy receptu

1

Mäso umyjeme,osušíme,ostrým nožom urobime otvor,vtlačime doň vajcia a previažeme niťou.Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno,vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.Podlejeme horúcou vodou,posolíme,okoreníme,pridáme rajčiakový pretlak,prikryjeme a dusíme domäkka.Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.Mäkké mäso vyberieme,šťavu poprášíme múkou,zalejeme bujónom,premiešame a niekoľko minút povaríme.Mäso podávame pokrájané na plátky,prelejeme omáčkou,s dusenou ryžou a zeleninovým šalatom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 1. júna 2011 o 22:52
    Na tento spôsob som hovädzie ešte neskúšala, ale viem si predstaviť. Tie vajcia sa natlačia celé? To by sa mi asi nepodarilo a rozpučila by som ich.Peter, všimla som si, že dávaš recepty len na hovädzie mäso, prečo? U vás sa iné nerobí, alebo nemáš naň vhodné recepty?


  • peter64, 2. júna 2011 o 19:11
    Pre evanaaa prepisujem si svoje recepty a tak idem podľa poradia ako ich mám uložené pretým som pridával bravčové teraz hovädzie a potom podľa poradia a ak chcete tak si pozrite na vareche aké mám recepty


  • evanaaa, 2. júna 2011 o 23:06
    Prepáč, Peter, to som nevedela, tie prvé recepty si asi dával dávnejšie, na ne som už zabudla, tak sa podívam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist