Hovädzia Štefanská pečienka

peter64Peter64, 52 ročný muž, Spišská Nová Ves, 31. mája 2011 19:19
Ďalšie jeho recepty »

ďalší recept z maminej zbierky

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso umyjeme,osušíme,ostrým nožom urobime otvor,vtlačime doň vajcia a previažeme niťou.Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno,vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.Podlejeme horúcou vodou,posolíme,okoreníme,pridáme rajčiakový pretlak,prikryjeme a dusíme domäkka.Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.Mäkké mäso vyberieme,šťavu poprášíme múkou,zalejeme bujónom,premiešame a niekoľko minút povaríme.Mäso podávame pokrájané na plátky,prelejeme omáčkou,s dusenou ryžou a zeleninovým šalatom.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist