Hovädzí guláš
Hovädzí guláš (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nám chutí takto
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som umyla, osušila. Pripravila som mrkvu, petržlen, kúsok zeleru a cibuľu,
- Mäso som nakrájala na kocky, zeleninu na kolieska.
- Jeden zemiak som nakrájala na kocôčky, ten pridám na zahustenie.
- Pripravila som aj zemiaky nakrájané na mesiačiky.
- Lečo...
- Slaninu som nakrájala na kocky a vložila do hrnca vytopiť, pridala som cibuľu a spolu opiekla.
- Pridala som mäso a dusila, miešala, pokiaľ sa tekutina celkom neodparila.
- K mäsu som pridala lečo a spolu piekla 5 minút. Keď sa všetko spolu podusilo...
- ...pridala som mletú červenú papriku.
- Podliala vodou, pridala drobné zemiaky, zeleninu, soľ, korenie a rascu a varila pod pokrievkou, kým sa mäso neuvarí.
- Keď bolo mäso mäkké, pridala som zemiaky nakrájané na mesiačiky a varila 20 min.
- Keď boli zemiaky uvarené, pridala som na drobno nakrájaný cesnak a záhradnú majoránku, petržlenovú vňať a nechala iba chvíľočku prejsť varom,
- A guláš je hotový...
- Podávam s čerstvým chlebíkom. Prajem vám dobrú chuť.