Hovädzí guláš

Hovädzí guláš (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nám chutí takto

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som umyla, osušila. Pripravila som mrkvu, petržlen, kúsok zeleru a cibuľu,
  2. Mäso som nakrájala na kocky, zeleninu na kolieska.
  3. Jeden zemiak som nakrájala na kocôčky, ten pridám na zahustenie.
  4. Pripravila som aj zemiaky nakrájané na mesiačiky.
  5. Lečo...
  6. Slaninu som nakrájala na kocky a vložila do hrnca vytopiť, pridala som cibuľu a spolu opiekla.
  7. Pridala som mäso a dusila, miešala, pokiaľ sa tekutina celkom neodparila.
  8. K mäsu som pridala lečo a spolu piekla 5 minút. Keď sa všetko spolu podusilo...
  9. ...pridala som mletú červenú papriku.
  10. Podliala vodou, pridala drobné zemiaky, zeleninu, soľ, korenie a rascu a varila pod pokrievkou, kým sa mäso neuvarí.
  11. Keď bolo mäso mäkké, pridala som zemiaky nakrájané na mesiačiky a varila 20 min.
  12. Keď boli zemiaky uvarené, pridala som na drobno nakrájaný cesnak a záhradnú majoránku, petržlenovú vňať a nechala iba chvíľočku prejsť varom,
  13. A guláš je hotový...
  14. Podávam s čerstvým chlebíkom. Prajem vám dobrú chuť.