Horúca čokotortička s orieškovou zmrzlinou

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
Horúca čokotortička s orieškovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
50 g
4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme s maslom a medzitým ponorným mixérom vymixujeme vajcia, žĺtky, cukor, múku a likér. Rozpustenú hmotu ešte vymixujeme s vaječnou hmotou.

  2. 2

    Sklenený pohárik vhodný na pečenie vytrieme maslom a nalejeme doň do troch štvrtín hmotu a pečieme v rozohriatej rúre pri 180° 6 minút. Vyklopíme a podávame s orieškovou zmrzlinou, ozdobíme malinami.

  3. 3

    Náš tip: Namiesto so zmrzlinou možno čokotortičku podávať aj s vanilkovým krémom.

Diskusia k receptu