Hlivovo-špenátovy quiche

monikagrmanova - bez fotkymonikagrmanova, 15. apríla 2015

Zdravé a rýchle

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
100 g
10 koliesok
2 ks
150 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Nakrájanú hlivu a špenát podusíme asi 10 minút.

    Hlivovo-špenátovy quiche - obrázok 1
  2. 2

    Do mysky dáme na hrubo nastrúhaný syr, tvaroh, petržlenovú vňať a udusený špenát s hlivou. Vmiešame vajíčka a vylejeme do vopred vymastej a múkou vysypanej formy.

    Hlivovo-špenátovy quiche - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Môžete aj dlhšie aby sa viac pripiekol syr.

Diskusia k receptu

monikagrmanova
Hej, podobný recept som našla ako fitness recept. Len som si prispôsobila suroviny sebe. Vajíčka sú v podstate ako cesto.
rea1
vajíčka nie sú ako cesto. ani v podstate ani nijako. môže to byť dobré aj len takto, kombinácia surovín je fajná ale keď to nazveš quiche, každý hľadá "formu" z cesta, do ktorej by sa toto nalialo ako náplň a tak upieklo. možno - určite - by to bol koláč menej zdravý ale chuťovo by určite získal. takto je to zas recept, ktorý sa dá zaradiť aj do delenej stravy. tak nech si každý spraví, ako mu viac chutí. :-))
rea1
aha. ale 4* som ti dala aj tak, lebo sa mi recept páči, či už je to kiš alebo nekiš. :-)
babav
Toto jedlo nepatri so kategorie "quiches "nie preto, ze si nepouzila cesto ako podklad , mohol by to byt "crustless" quiche . Chyba tam v surovinach plnotucne mlieko , lepsie smotana. Jedlo podla tvojho receptu chuti iste dobre....ako vajcia zapecene s hlivou , spenatom a tvarohom.
1x babav
evanaaa
Hlivu so špenátom opekáš nasucho, bez oleja? Prikláňam sa aj ja k tvrdeniu žien predomnou, ale iste je to fajné, len by sa malo inak volať aj napriek tomu receptu, podľa ktorého si ho robila.
katerin
Mne je jedno ako sa recept volá,určite je to vynikajúce a rýchle jedlo.Určite vyskúšam!
tiginko
zaujímavý kiš-nekiš. Ukladám do KK na vyskúšanie. Sa mi páči ako si napísala presný počet koliesok póru @monika... len ešte neviem, ako sú hrubé :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia