Hlivová polievka (fotorecept)

Hlivová polievka (fotorecept)
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 12. februára 2011 16:56Ďalšie jeho recepty

Tá patrila ešte k tomu obedňajšiemu obedu čo som dal na Varechu.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hliva je veľmi chutná huba, hodí sa na rôzne prípravy jedál a je vraj aj zdravá. Nie je nádherná?
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Hlivu pokrájame na drobné kúsky.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme vodu, soľ mleté čierne korenie, kmín, koreňovú zeleninu a dáme variť. Ak je hliva mäkká pridáme na kocky pokrajaný zemiak.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď je všetko uvarené spravíme si zásmažku. Na masť dáme upražiť hladkú múku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Ak je múka polohnedá pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Na záver, keď je cibuľka opražená pridáme mletú papriku a zalejeme studenou vodou.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Zásmažku vlejeme do polievky a dobre premiešame.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 7

8

Necháme ešte chvíľku povariť. Zároveň hodíme do polievky zväzok petržlenovej vňate.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 8

9

Na záver pridáme rozmačkaný cesnak a majorán. Dochutíme vegetou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist