Hlivová polievka (fotorecept)

Hlivová polievka (fotorecept)
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 12. februára 2011 16:56Ďalšie jeho recepty

Tá patrila ešte k tomu obedňajšiemu obedu čo som dal na Varechu.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hliva je veľmi chutná huba, hodí sa na rôzne prípravy jedál a je vraj aj zdravá. Nie je nádherná?
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Hlivu pokrájame na drobné kúsky.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme vodu, soľ mleté čierne korenie, kmín, koreňovú zeleninu a dáme variť. Ak je hliva mäkká pridáme na kocky pokrajaný zemiak.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď je všetko uvarené spravíme si zásmažku. Na masť dáme upražiť hladkú múku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Ak je múka polohnedá pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Na záver, keď je cibuľka opražená pridáme mletú papriku a zalejeme studenou vodou.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Zásmažku vlejeme do polievky a dobre premiešame.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 7

8

Necháme ešte chvíľku povariť. Zároveň hodíme do polievky zväzok petržlenovej vňate.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 8

9

Na záver pridáme rozmačkaný cesnak a majorán. Dochutíme vegetou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šefkuchár Michal Konrád: Ázijská kuchyňa ma uchvacuje svojou históriou a rozmanitosťou
Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pod jeho vedením sa bratislavská reštaurácia FOU ZOO niekoľko krát umiestnila na popredných miestach v rebríčkoch o najlepšiu reštauráciu Slovenska.

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 23/2015: Ryby Ryby
Časopis Varecha v piatok 5. júna v denníku Pravda.


TOPlist