Hlivová polievka (fotorecept)

Hlivová polievka (fotorecept)
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 12. februára 2011 16:56Ďalšie jeho recepty

Tá patrila ešte k tomu obedňajšiemu obedu čo som dal na Varechu.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hliva je veľmi chutná huba, hodí sa na rôzne prípravy jedál a je vraj aj zdravá. Nie je nádherná?
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Hlivu pokrájame na drobné kúsky.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme vodu, soľ mleté čierne korenie, kmín, koreňovú zeleninu a dáme variť. Ak je hliva mäkká pridáme na kocky pokrajaný zemiak.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď je všetko uvarené spravíme si zásmažku. Na masť dáme upražiť hladkú múku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Ak je múka polohnedá pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Na záver, keď je cibuľka opražená pridáme mletú papriku a zalejeme studenou vodou.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Zásmažku vlejeme do polievky a dobre premiešame.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 7

8

Necháme ešte chvíľku povariť. Zároveň hodíme do polievky zväzok petržlenovej vňate.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 8

9

Na záver pridáme rozmačkaný cesnak a majorán. Dochutíme vegetou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist