Hlivová polievka (fotorecept)

Hlivová polievka (fotorecept)
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 12. februára 2011 16:56Ďalšie jeho recepty

Tá patrila ešte k tomu obedňajšiemu obedu čo som dal na Varechu.

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hliva je veľmi chutná huba, hodí sa na rôzne prípravy jedál a je vraj aj zdravá. Nie je nádherná?
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Hlivu pokrájame na drobné kúsky.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme vodu, soľ mleté čierne korenie, kmín, koreňovú zeleninu a dáme variť. Ak je hliva mäkká pridáme na kocky pokrajaný zemiak.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď je všetko uvarené spravíme si zásmažku. Na masť dáme upražiť hladkú múku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Ak je múka polohnedá pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Na záver, keď je cibuľka opražená pridáme mletú papriku a zalejeme studenou vodou.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Zásmažku vlejeme do polievky a dobre premiešame.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 7

8

Necháme ešte chvíľku povariť. Zároveň hodíme do polievky zväzok petržlenovej vňate.
Hlivová polievka (fotorecept) - obrázok 8

9

Na záver pridáme rozmačkaný cesnak a majorán. Dochutíme vegetou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist