Hlivová polievka (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Tá patrila ešte k tomu obedňajšiemu obedu čo som dal na Varechu.
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Hliva je veľmi chutná huba, hodí sa na rôzne prípravy jedál a je vraj aj zdravá. Nie je nádherná?
- Hlivu pokrájame na drobné kúsky.
- Pridáme vodu, soľ mleté čierne korenie, kmín, koreňovú zeleninu a dáme variť. Ak je hliva mäkká pridáme na kocky pokrajaný zemiak.
- Keď je všetko uvarené spravíme si zásmažku. Na masť dáme upražiť hladkú múku.
- Ak je múka polohnedá pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
- Na záver, keď je cibuľka opražená pridáme mletú papriku a zalejeme studenou vodou.
- Zásmažku vlejeme do polievky a dobre premiešame.
- Necháme ešte chvíľku povariť. Zároveň hodíme do polievky zväzok petržlenovej vňate.
- Na záver pridáme rozmačkaný cesnak a majorán. Dochutíme vegetou.