Hlivová polievka (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Tá patrila ešte k tomu obedňajšiemu obedu čo som dal na Varechu.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hliva je veľmi chutná huba, hodí sa na rôzne prípravy jedál a je vraj aj zdravá. Nie je nádherná?
  2. Hlivu pokrájame na drobné kúsky.
  3. Pridáme vodu, soľ mleté čierne korenie, kmín, koreňovú zeleninu a dáme variť. Ak je hliva mäkká pridáme na kocky pokrajaný zemiak.
  4. Keď je všetko uvarené spravíme si zásmažku. Na masť dáme upražiť hladkú múku.
  5. Ak je múka polohnedá pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
  6. Na záver, keď je cibuľka opražená pridáme mletú papriku a zalejeme studenou vodou.
  7. Zásmažku vlejeme do polievky a dobre premiešame.
  8. Necháme ešte chvíľku povariť. Zároveň hodíme do polievky zväzok petržlenovej vňate.
  9. Na záver pridáme rozmačkaný cesnak a majorán. Dochutíme vegetou.