Hliva s krúpkami

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 13. mája 2013

Hlivu som nikdy nejedla. Vlastne okrem šampiňónov žiadne iné hríby. Až kým ma kolegyňa Majka pozvala k nej na obed a pripravila pre nás Zobraziť celý popisHlivu som nikdy nejedla. Vlastne okrem šampiňónov žiadne iné hríby. Až kým ma kolegyňa Majka pozvala k nej na obed a pripravila pre nás hlivu s krúpkami. Neskutočne mi zachutila, že som ju už aj doma pripravila pre mňa a moju dcéru :-)

4
porcie
15-20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3  ks
300 g
3 čl
1/2  čl
150 g




Postup

  1. 1

    Nachystané suroviny :-)

    Hliva s krúpkami  - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si pripravíme šalát. Použila som cviklu a zeler, koľko som mala doma. Šalát: zeler aj cviklu nakrájame na pásiky, cibuľku mladú na kolieska. Najprv opečieme zeler, stačí chvíľa, dáme do misy, potom cviklu aj s tymiánom, pridáme k zeleru, vmiešame cibuľku a môžeme podávať. Nabudúce urobím za surova.

  3. 3

    Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, dáme opiecť do hlbokej panvice. Pridáme umytú, očistenú a nakrájanú hlivu, chvíľu podusíme spolu, pridáme curry a garam masalu, prisypeme prepláchnuté krúpky, premiešame a zalejeme prevarenou vodou, na strednom stupni dusíme, občas premiešame. PS: už viem, že curry a garam masalu treba pridaťako prvé do oleja (ešte pred cibuľou), aby sa vôňa aj chuť dokonale rozvinuli :-)

    Hliva s krúpkami  - obrázok 3
  4. 4

    Krúpky majú byť al dente (alebo ako máte radi), keď už sú, dochutíme soľou, odstavíme, vsypeme jednu aj druhú vňať, premiešame a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

bozulka
Určite mi bude chutiť a myslím,že aj viaceré tvoje recepty.
Na "staré kolená" som začala zdravšie žiť.Hoci bez mäsa to nebude,ale snažím sa aj to mäso variť od uznávaných chovateľov v BIO kvalite.
vierutt
Krúpky som takto už robila (bez garam masaly, toto korenie mi moc nechutí), ale ten šalát je famózny, ten určite vyskúšam. Vďaka za recept.
drahyjon
Vďaka za pekný recept. Prosím o info, čo je garam masala a kde sa to dá kúpiť. Ďakujem.
martamm
Vyskúšam určite, krúpky som v živote nevarila, ale nedávno som kúpila, takže dokúpim ostatné ingrediencie a zajtra bude chutný obed. Šalát bude tiež famózny :)
jerica
hlivu môžem na každý spôsob, aj s krúpami:-)
gabriele
u nas sa je hliva velmi casto...a krupy takisto...ja pridavam k hlive trochu susenych hub, majoranku a cesnak...pouzivam stredne velke krupy, ktore najprv uvarim s trochou masla (aby nekypeli) a potom zmiesam s podusenou hlivou...skusim Tvoj postup vsetko v jednom hrnci :)
hahaias
@drahyjon ak si dobré pamätám gram masala je prepražené maslo.Urobíš doma s kúpeného a pomaly prepražíš. Čo nespotrebuješ uložíš do chladničky vydrží dlhšie ako čerstvé.
zuzananoskova
Ďakujem za milé komentáre :-) Garam masala je pikantná až ostrá zmes korenia. Je možné si ju doma namiešať alebo v špecializovanej predajni kúpiť. Nie prepražené, ale prepustené maslo a volá sa ghee ;-)
jozka2
garam masala je indicke korenie,ochucovadlo.
vierutt
Zuzka, robila som Tvoj šalát najprv zo surovej cvikly, potom aj z varenej a je fantastický! Vééééľmi som si pochutila a aj moji chlapi. Neviem ktorý bol chutnejší, môžem len povedať, že chutil nesmierne dobre.
ildinka
Krúpy milujem,ja ich robím s pórom,podusím pór ,na to opláchnuté krúpy zalejem vývarom a udusím ako ryžu...neviem sa dojesť! a krúpy dávam aj do strukovinových polievok miesto cestovín...a zapečený kubo z krúpov s hubami!mňam....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia