Hliva s krúpkami

Autor receptu: zuzananoskova

Hlivu som nikdy nejedla. Vlastne okrem šampiňónov žiadne iné hríby. Až kým ma kolegyňa Majka pozvala k nej na obed a pripravila pre nás hlivu s krúpkami. Neskutočne mi zachutila, že som ju už aj doma pripravila pre mňa a moju dcéru :-)

4
porcie
15-20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystané suroviny :-)
  2. Najprv si pripravíme šalát. Použila som cviklu a zeler, koľko som mala doma. Šalát: zeler aj cviklu nakrájame na pásiky, cibuľku mladú na kolieska. Najprv opečieme zeler, stačí chvíľa, dáme do misy, potom cviklu aj s tymiánom, pridáme k zeleru, vmiešame cibuľku a môžeme podávať. Nabudúce urobím za surova.
  3. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, dáme opiecť do hlbokej panvice. Pridáme umytú, očistenú a nakrájanú hlivu, chvíľu podusíme spolu, pridáme curry a garam masalu, prisypeme prepláchnuté krúpky, premiešame a zalejeme prevarenou vodou, na strednom stupni dusíme, občas premiešame. PS: už viem, že curry a garam masalu treba pridaťako prvé do oleja (ešte pred cibuľou), aby sa vôňa aj chuť dokonale rozvinuli :-)
  4. Krúpky majú byť al dente (alebo ako máte radi), keď už sú, dochutíme soľou, odstavíme, vsypeme jednu aj druhú vňať, premiešame a môžeme podávať.