Ham-mňam smotanové langoše

najkuchticka - fotkanajkuchticka, 2. apríla 2012

Pre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké...vyborne chutia. Vyskusajte niekedy tento recept ked budete mat na ne chut Zobraziť celý popisPre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké...vyborne chutia. Vyskusajte niekedy tento recept ked budete mat na ne chut :) Privitam aj vas nazor do komentu :)

21
porcií
25-30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
400 dcl
50 g
250 g
4 ČL
1 ČL
POTRETIE:




Postup

  1. 1

    Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, vajíčkami, smotanou a soľou.

  2. 2

    Vypracujeme a odložíme na 60 min. do chladničky.

  3. 3

    Z cesta vyformujeme bochníčky a necháme ich kysnúť asi 20 min. Potom každý prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme. Tip: Najlepsie sa bochnik roztahuje na poolejovanom tanieri! Prstami na nom tvarujeme langosovu placku.

  4. 4

    Nakoniec ich potrieme prelisovaným cesnakom rozotretým so soľou a pridáme smotanu, kečup a syr.

    Ham-mňam smotanové langoše  - obrázok 4

Diskusia k receptu

eliska19886
Tento recept som vyskúšala z mamkou:)Langošíky boli fantastické:)velkú pochvalu sme dostali aj od iných ľudí,ktorí langošíky chutnali:)
marijam
Ja robievam tak isto len dávam ešte aj uvarené zemiaky :-)
1947
práve som ich dorobila a ideme jesť, veľmi dobré.
tetuska
už som dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie...
rolfynka
kolko ich je s tej muky sme dvaja aby toho nebolo moc alebo sa da cesto odlozit
vanilka111
aj ja robievam tieto a sú fantastické... zajtra budú na obed aj keď je nedeľa :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia