Grilovaná zelenina

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010 13:42
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Grilovaná zeleninaFoto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
20 min
príprava
8-10 min
na 200-220 °C


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetku zeleninu dôkladne premiešame s nasekanými bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením.

  2. 2

    Necháme ugrilovať pri teplote 200 - 220 °C a ihneď podávame.

  3. 3

    Náš tip: Baklažán je ideálne nakrájať na kolieska, rozložiť na plech, posoliť a nechať tzv. vypotiť, aby sa stratila horkosť. Potom ho len osušíme papierovou utierkou. Zeleninu môžeme ochutiť aj prelisovaným cesnakom.

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist