Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Suroviny

10
porcií
20
minút
príprava
8-10
minút
na 200-220 °C

Postup prípravy receptu

1

Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetku zeleninu dôkladne premiešame s nasekanými bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením.

2

Necháme ugrilovať pri teplote 200 - 220 °C a ihneď podávame.

3

Náš tip: Baklažán je ideálne nakrájať na kolieska, rozložiť na plech, posoliť a nechať tzv. vypotiť, aby sa stratila horkosť. Potom ho len osušíme papierovou utierkou. Zeleninu môžeme ochutiť aj prelisovaným cesnakom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 23. júla 2010 o 17:04
    Na grile, či aj v rúre? Lebo dobre to vypadá.


  • tatranka, 23. júla 2010 o 19:27
    Tak toto je pre mňa lahôdka.A ku grilovanému mäsku nemá chybu.


  • martina34, 23. júla 2010 o 20:05
    áno, lákavé jedlo :-))


  • celka, 23. júla 2010 o 20:55
    Vypadá to moc pěkně. Já když dávám vypotit lilky nebo cukety,
    tak je nakrájené a osolené položím na sítko a hrnec a voda pěkně
    odteče.


  • evanaaa, 24. júla 2010 o 16:11
    Celka,dobrý nápad, aspoň netreba míňať toľko servítiek a utierať.


  • 22janka22, 25. júla 2010 o 21:50
    Pečenú zeleninku si asi dopraje veľa ľudí, ale neviem či by som ju dokázala zjesť samotnú. Ako príloha výborné.


  • yennn, 20. augusta 2010 o 13:11
    Toto sa môže dať aj do rúry, ja dávam na plech asi 6 alobalových balíčkov, navrch dám ešte aj nivu, ktorá sa krásne roztopí. Vždy sa po tom zapráši.


  • bzuky, 26. novembra 2010 o 05:46
    Velmi dobré už len paprika mi tam chýba


  • michsamant, 26. novembra 2010 o 10:22
    MNAM


  • oldomachac, 26. novembra 2010 o 19:34
    no dobre vazeni, ale ake vlastne bylinky?????, vari len nie zihlavove listy, ci pupavove, ci misaci chvost, totiz aj to su bylinky, to by potom bola potrava skor pre krmene husy a nie pre ludi, prepacte prosim moj sarkazmus, ale aj ked recept ponukla redakcia, to este neznamena, ze je zrozumitelny a priznam sa, ze ma zaujal a stiahol som si ho k svojim receptom, ale prosim tie bylinky..........., aj ja sa priklanam k paprike, miesto sampionov, dakujem


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 26. novembra 2010 o 19:43
    Na tento typ jedla je vhodný tymián, petržlenová vňať, ale aj oregano, treba si zvoliť vhodnú kombináciu, ktorá vám chutí.


  • eraserhead, 8. marca 2012 o 13:54
    robil som to presne podľa receptu, naozaj chrumkavé



    @oldomachac žihľavové a púpavové listy sa úplne bežne konzumujú


  • sonys, 1. júla 2014 o 13:03
    Velmi chutne a rychle....v rure na programe gril, nema chybu!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist