Gaštanové jazýčky
Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 13. novembra 2023

Výborný nepečený dezert. Jednoduchá, rýchla príprava. Skvelá chuť gaštanov.

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
60 g
100 g nastrúhané
60 g mleté
50 ml
1 PL
Poleva:
150 g
50 g (Cera)
Dozdobenie:
300 ml
1 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na gaštanovú hmotu zmiesime. Vložíme medzi papier na pečenie a vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Aj s papierom vložíme do mrazničky na cca 15 minút.

  2. 2

    Kým máme gaštanovú hmotu v mrazničke, roztopíme čokoládu so stuženým tukom nad parou.

  3. 3

    Zo stuhnutej gaštanovej hmoty pomocou oválnej formičky vykrojíme oválky a pomocou vidličky ich namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na papier stuhnúť.

  4. 4

    Smotanu s cukrom a vanilkovým pastou vyšľaháme dotuha. Šľahačku nastriekame na gaštanové jazýčky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia