Gaštanové jazýčky
Gaštanové jazýčky
Autor receptu: katarinalucanova
Výborný nepečený dezert. Jednoduchá, rýchla príprava. Skvelá chuť gaštanov.
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Všetky suroviny na gaštanovú hmotu zmiesime. Vložíme medzi papier na pečenie a vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Aj s papierom vložíme do mrazničky na cca 15 minút.
- Kým máme gaštanovú hmotu v mrazničke, roztopíme čokoládu so stuženým tukom nad parou.
- Zo stuhnutej gaštanovej hmoty pomocou oválnej formičky vykrojíme oválky a pomocou vidličky ich namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na papier stuhnúť.
- Smotanu s cukrom a vanilkovým pastou vyšľaháme dotuha. Šľahačku nastriekame na gaštanové jazýčky.