Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

Autor receptu: katarinalucanova

Výborný nepečený dezert. Jednoduchá, rýchla príprava. Skvelá chuť gaštanov.

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na gaštanovú hmotu zmiesime. Vložíme medzi papier na pečenie a vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Aj s papierom vložíme do mrazničky na cca 15 minút.
  2. Kým máme gaštanovú hmotu v mrazničke, roztopíme čokoládu so stuženým tukom nad parou.
  3. Zo stuhnutej gaštanovej hmoty pomocou oválnej formičky vykrojíme oválky a pomocou vidličky ich namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na papier stuhnúť.
  4. Smotanu s cukrom a vanilkovým pastou vyšľaháme dotuha. Šľahačku nastriekame na gaštanové jazýčky.