Francúzske zemiaky šup-šup fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. januára 2011

Prečo šup-šup? Jednoducho všetko šupnete do jednej misky zmiešate, šupnete na plech a kým sa to pečie vypijete kavičku:-)))

6
porcií
50 minút
na 200-250 °C

Suroviny

1000 g
350 g, (zmes) podľa vlastného výberu
2 ks
150 g, nakrájaná
200 g
100 g
3 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájeme si cibuľu a osmažíme na troške oleja. Očistíme a nakrájame zemiaky, vložíme ich do veľkej misy, pridáme cibuľu, mrazenú zeleninu, šunku nakrájanú na kocky, nakrájanú klobásku, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame.

    Francúzske zemiaky šup-šup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravenú zmes vysypeme na vymastený pekáč. Prikryjeme druhým pekáčom a pečieme 30 minút pri 250 stupňoch Celzia.

    Francúzske zemiaky šup-šup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 30 minútach vyberieme z rúry, zalejeme mlilekom v ktorom sme si rozhabarkovali 3 vajíčka, vrátime naspäť a pečieme odokryté ďalších 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.

    Francúzske zemiaky šup-šup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené vyberieme z rúry posypeme postrúhaným syrom a na chvíľočku zakryjeme druhým pekáčom ( syr sa nám tam zatiaľ roztopí ) a môžeme podávať. Dobrú chuť:-)))

    Francúzske zemiaky šup-šup (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdezda
:-) super, ja som ich dokonca robila už íba na panvičke, lebo sme na ne boli len dvaja a bolo mi ľúto zapínať rúru :-)
hexxic
vyzerajú veľmi dobre, cibuľka, klobása, syr všetko tak ako má byť :-)
dajanca
máš moje sympatie... :-)) tiež ma zvlášť nebaví to ukladanie a vrstvenie... a ešte to aj pekne vyzerá...
tinca
chutné, pekne servírované a aj nafotené:-)
mina78
toto vyzerá dobre musím vyskúšať :-)
sjuz
vyzerajú super:), dobrý nápad, určite vyskúšam:), ďakujem!
altyn
@diabambulka si moja krvná skupina, ja sa s tým tiež neprplem a robím to podobne, len namiesto mlieka dám sladkú smotanu. :-))))))
kanadsky
Nemal som dost zemiakov. Dolozil som chleba. Teraz to musim volat len šup-šup.
cica2
výborný nápad a výborné jedlo, mňam:) Krásne aj nafotené:)
svetlana9
a také zemiačky rozvoňajú celý činžiak - xixixixi - ukladám do KK - dík za pripomenutie receptu
minutka
rýchle a pritom skvelé, milujem takéto receptíky ;o)
gazda34
Dnes som to vyskúšala a môžem odporučiť ďaľším. Je to tutovka. K tomu niečo kyselé, ja mám Stupavské zelé od kapustárky
Vimy z trhu.
evka73
zaujímavé ja nepridávam syr možno nabudúce vyskúšame
gabenka
Tak dnes to vyskúšam takto šup,šup.Doteraz som to poctivo prekladala,ale páči sa mi to na tanieri aj takto.Určite ale nevynechám domáce lečo.
uhorka
Tie fran.zemiaky je hurá systém ktorý milujem rýchle a dobré




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia