Francúzske zemiaky šup-šup (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Prečo šup-šup? Jednoducho všetko šupnete do jednej misky zmiešate, šupnete na plech a kým sa to pečie vypijete kavičku:-)))

6
porcií
50 minút
na 200-250 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájeme si cibuľu a osmažíme na troške oleja. Očistíme a nakrájame zemiaky, vložíme ich do veľkej misy, pridáme cibuľu, mrazenú zeleninu, šunku nakrájanú na kocky, nakrájanú klobásku, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame.
  2. Takto pripravenú zmes vysypeme na vymastený pekáč. Prikryjeme druhým pekáčom a pečieme 30 minút pri 250 stupňoch Celzia.
  3. Po 30 minútach vyberieme z rúry, zalejeme mlilekom v ktorom sme si rozhabarkovali 3 vajíčka, vrátime naspäť a pečieme odokryté ďalších 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
  4. Upečené vyberieme z rúry posypeme postrúhaným syrom a na chvíľočku zakryjeme druhým pekáčom ( syr sa nám tam zatiaľ roztopí ) a môžeme podávať. Dobrú chuť:-)))