Francúzske zemiaky šup-šup (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
Prečo šup-šup? Jednoducho všetko šupnete do jednej misky zmiešate, šupnete na plech a kým sa to pečie vypijete kavičku:-)))
6 porcií |
50 minút na 200-250 °C |
Postup
- Nakrájeme si cibuľu a osmažíme na troške oleja.
Očistíme a nakrájame zemiaky, vložíme ich do veľkej misy, pridáme cibuľu, mrazenú zeleninu, šunku nakrájanú na kocky, nakrájanú klobásku, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame.
- Takto pripravenú zmes vysypeme na vymastený pekáč. Prikryjeme druhým pekáčom a pečieme 30 minút pri 250 stupňoch Celzia.
- Po 30 minútach vyberieme z rúry, zalejeme mlilekom v ktorom sme si rozhabarkovali 3 vajíčka, vrátime naspäť a pečieme odokryté ďalších 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
- Upečené vyberieme z rúry posypeme postrúhaným syrom a na chvíľočku zakryjeme druhým pekáčom ( syr sa nám tam zatiaľ roztopí ) a môžeme podávať.
Dobrú chuť:-)))