Fitness chlebík

gina8 - fotkagina8, 19. augusta 2014
Fitness chlebík
Foto: gina8

Kedže môj jedálniček je vždy plný nejakých nápadov,dnes som si vymyslela zdravý fitness chlebík, lahulinká príprava za 5 minút :)

5 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 hrnčeky
1 malý strúčik
1 ks
1 ČL
500 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Nebudeme zdržovať, všetky ingrediencie dáme dokopy, ľanové semienka veľa vody vypijú, takže chlebík bude krásne nadýchaný. Strúčik cesnaku pretlačíme nakoniec do cesta na chuť :)

  2. 2

    Pokiaľ nemáte domácu pekáreň a pečiete v trúbe ako ja, tak tu máte postup :) Ja som cesto dala na polhodinku na 50 stupňov do trúby (nakysnúť) a potom piekla aspoň pol hodinku na 200 stupňoch. Sami uvidíte, kedy sa vám cesto odlepí od krajov, vymastiť formu môžete kokosovým olejom a špaldovou múkou, kedže kokosový olej je tiež výbornou zdravou formou, pretože sa neprepaluje a obsahuje telu prospešné látky, ktoré v iných olejoch nenájdeme, ale voľba je na vás! Kľudne ho môžete pridať aj do chlebíka miesto olivového, pokiaľ vám nevadí jeho sladká voňa :)

  3. 3

    No a nakoniec dobrú chuť ;-)

Diskusia k receptu

hanis
Dík za jednoduchý recept na chlebík - ukládám k vyzkoušení :))
ilusa
jasne ze ukladam a kokosovy olej mozes pouzit aj bez vone
tiginko
presne tak, existuje aj kokosový olej určený na varenie a ten je úplne bez chuti a vône
1x ilusa
gina8
super,to som zase ja nevidela, stále objednávam len jednu značku,čo som s ňou spokojná a tá voní po kokose, mne to nevadí vôbec, ale tak každý je iný, dakujem za rady! ;)
elysa
páči sa mi tvoj chlebík, skúsim....
1000thwindow
Včera som piekla, chlebík krásne rozvoniaval a dnes sa parádne krájal! Len nabudúce skúsim pomlieť ľanové semienka, v celistvosti ich nevie telo spracovať a v nezmenej forme len prejdu traktom, vylúčia sa a je ich škoda. Chlebík nabudúce spravím z dvojitej dávky do veľkého plechu, všetkým chutil, jedli sme s rybacou pomazánkou aj s lekvárom, naozaj skvelý! :)
1x gina8
kittanna
Chlebík skvelý, nemala som síce toľko ľanových semiačok, tak som dala aké boli v špajzke, ale fakt chlebík neskutočne dobrý a netreba sa zľaknúť redšieho cesta, ono sa to po vykysnutí a upečení spraví :D
tiginko
@gina8 ja kupujem kokosový olej na varenie/nevoňavý z tejto stránky:  www.paleoshop.sk/paleoshop/eshop/9-1-Vyrobky-z-kokosu/19...
Ten veľký sa najviac oplatí, kupujem si ho s dcérou a so sestrou. Má výhodu, že nemusí mať žiadne špeciálne podmienky na uskladnenie a vydrží dlho bez ujmy na kvalite. V Bratislave mi ho dokonca donesú zadarmo. Kupujem u nich aj cukor z kokosových kvetov
katka78
Ďakujem @tiginko aj ja za link, už si sem raz nejaký na kokos.olej pridala, reku zapamätám si, ale som ho zabudla. Takže teraz ukladám. Ďakujem :-)
annes3
Ked dam normalne kvasnice tak celych 42 gramou?
Dakujem za radu. Chlebik vyzera super pojdem ho skusit upiect.
hanis
Už jsem chlebík pekla 2x - je výborný, jednoduchý, sytý a zdravý. Ubrala jsem trochu mouky a přidala slunečnicové a sezamové semínka. Určitě budu dělat často, děkuji za recept! Dnes zkusím z žitné mouky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia