Fazuľový prívarok s hovädzinou

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 28. marca 2012

U nás časté jedlo. Dá sa variovať, podľa nálady a potreby – od diétnej varianty až po horehronský obed pre mocných chlapov. Dnes prezentujem Zobraziť celý popisU nás časté jedlo. Dá sa variovať, podľa nálady a potreby – od diétnej varianty až po horehronský obed pre mocných chlapov. Dnes prezentujem skôr light verziu.

90 minút
príprava

Suroviny

0,5 kg
4 ks
0,5 kg
4 ks
2 ač 3 strúčiky
2 ks
2 ač 3 ks
2 ač 3 PL
1 ks
1 až 2 PL na zahustenie




Postup

  1. 1

    Prívarok – klasika: na masti chvíľu podusíme posolené zemiaky, pridáme celú cibuľu, dva strúčiky cesnaku, zelenú fazuľku, bobkový list, papriku, korenie, podlejeme a necháme dusiť. Doba dusenia závisí od fazule, či je sterilizovaná alebo čerstvá. Keď už je takmer hotová, urobíme tmavú zápražku, zalejeme, pridáme kyslú smotanu a necháme prebublať, prípadne okyslíme citrónom, octom. Tu je priestor na variácie – môžete pridať hríby, zápražku robiť na slanine a hustejšiu aby bol prívarok hutnejší, pridať čili alebo to poňať diétnejšie ... je to na vás.

    Fazuľový prívarok s hovädzinou - obrázok 1
  2. 2

    To isté platí aj pre hovädzinu –môžete ju pripraviť od varianty na vode, až po hutný pálivý perkelt. Nakrájame ju na rezance, spravíme gulášový základ ( koreniny poznáte), pridáme hovädzinu a dusíme pokiaľ nezmäkne.

    Fazuľový prívarok s hovädzinou - obrázok 2
  3. 3

    Doba dusenia závisí od veku použitej hovädziny. Pre urýchlenie je možné priliať trochu alkoholu. Podávame s chlebom, pečivom. Ak urobíme hustý prívarok viem si predstaviť aj knedľu.

    Fazuľový prívarok s hovädzinou - obrázok 3

Diskusia k receptu

anina43
dobré si navaril. takéto jedlo by som neohrdila, zelené fazuľky a hovädzinka- dobrota
marianne69
je to variabilna papanica,moj ma taketo v oblube,mna moc na hovadzie neuzije,ale prilezitostne si dam:-)
lyali
Narobil si mi chute - dobre si navariiil :-) Ukladám :-) Mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia