Fašírka z bravčového mäsa, zemiaková kaša a paradajková omáčka (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Moje najobľúbenejšie jedlo z detstva...považovala som to za sviatok, keď nám maminka
uvarila toto fajné jedlo...možno si spomeniete aj vy na časy v školských jedálňach, dosť
často sa to varilo....
150 minút príprava |
20+15 minút tepelná úprava |
Postup
- ako prvé som su urobila fašírky...lopatku som pokrájala na malé kusy, lebo to meliem v elektrickom mlynčeku na mäso...
- Namočila som si do lažnej vody 1 suchý rohlík..pomleté mäso som preložila do m iešacej misy...mlynček som vyumývala a utrela do sucha..do masy som pridala štipku soli, mleté čierne korenie,rascu pokrájala cibuľu na drobné kúsky, cesnak som pomlela spolu s mäsom, pridala vyžmýkáný rožtek, 1 celé vajce a všetko som spolu zmiešala..pridala aj štipku čevenej mletej papriky..
- na strúhadle som postrúhala 2 suché rožky, lebo používam domácu strúhanku..
- pripravené mäso s pochutinami na obalovanie v strúhanke..
- mokrými rukami som formovala malé fašírky a obalovala ich v strúhanke..
- Všetky fašírky pripravené na vyprážanie..
- do panvice dala olej a bravčovú masť pol na pol a nechala zohriať..hotové fašírky som vyprážala v horúcej masti..
- hotové fašírky..
- Kým sa vyprážali fašírky, načistila som si zemiaky na kašu, dala uvariť v osolenej vode..
- Uvarené zemiaky som scedila, pridala 2 dl.vlažného mlieka a lyžičku masla a poriadne som kašu vyšľahala...
- Teraz som začala robiť paredajkovú omáčku..ja ju robím takto kvôli tomu, že som mala problémy so záhou, ak som ju robila klasicky.../opražená múka na masle/ pripravila domáci pretlak..
- Tieto 2 fľaše paradajkového pretlaku som vyliala do rajnice..vo 2 dl. vody som vymiešala na kašu 2 lyžice hladkej múky, priliala som ju do teplého pretlaku v rajnici, pomiešala, osolila, pridala lyžicu cukru.štipku oregana a miešala, pokiaľ sa pretlak úplne neuvaril...na záver som do neho pridala pokrájanú bazalku..hotová omáčka...od tejto omáčky ma nikdy nepálila záha...je jemná a veľmi chutná..
- zostalo mi iba všetko naservírovať na tanier a popriať dobrú chuť...