Extra muffiny fotorecept

kristie - fotkakristie, 13. augusta 2013
Extra muffiny (fotorecept)
Foto: kristie

Extra, pretože to zahŕňa všetky privlastky ktoré ma napadli po okúsení.. úplne vláčne, zjemnené plnkou, ale zároveň miestami chrumkavé kvôli orieškom a vločkám v Zobraziť celý popisExtra, pretože to zahŕňa všetky privlastky ktoré ma napadli po okúsení.. úplne vláčne, zjemnené plnkou, ale zároveň miestami chrumkavé kvôli orieškom a vločkám v ceste, lahodné, zatiaľ najlepšie aké som robila, tak som sa musela podeliť :) kombinácia viacerých receptov z minulých pokusov, ale pritom chute k sebe dokonale zapasovali, a vôbec nie zložité..určite odporúčam :)

12
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
100 g
1 ks
100 g
100 g
130 ml
1 ks
1 ks
125 g (alebo Hera)
100 g
2 čl
Plnka:
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame si sypké suché suroviny v miske, hladkú múku, PDP, oba cukre, ovsené vločky a orechy. Môžeme aj rovno dať predhriať rúru na 180°, príprava je rýchla, pre mňa ako stvorená na náhlu neovládateľnú chuť na sladké :D

    Extra muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšej druhej mise vymiešame vajíčko s maslom, mliekom a bielym jogurtom.

    Extra muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenú sypkú zmes nasypeme k vymiešaným surovinám a poriadne zmiešame.

    Extra muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podľa chuti pridáme ľubovoľnú nasekanú čokoládu, ja som dala čo som mala otvorenú, kapučínovú :)

    Extra muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Muffinový plech vystelieme košíčkami ALEBO ak nemáme, tak klasicky vymastíme tukom a vysypeme múkou, no a vrstvíme cesto, na to kus gaštanového pyré a navrch opäť cesto, nie až úplne dohora, dosť napuchnú :) Piekla som 25 minút na 180°.

    Extra muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Mne ostalo trochu pyré (asi 50 g), tak som ho rozmiešala v hrnčeku mlieka (220 ml) a priviedla takmer k bodu varu.. podávala som teplé s čokoládovou šlahačkou :)

    Extra muffiny (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Gaštanové mlieko bolo najlepšie s hotovými muffinkami :) Recept sa dá kadejako obmieňať, ja už budem na variácie používať asi iba tento.. dobrú chuť :))

    Extra muffiny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

neposed
naozaj to vyzera dobre, mam rada taketo rychlovky. Tie vlocky si neoprazala?
kristie
ďakujem a nie nie, rovno som ich tam hodila a paradne schrumkaveli :)
valeri
veľmi sa mi páčia, ukladám a vyskúšam
gubics
Celý týždeň pečiem muffiny, lebo chodíme do záhrady, a sú rýchle hotové a praktické. Už som 2 x piekla aj slané, boli perfektné, dokonca aj pre vegetariánov, lebo som namiesto šunky dala údené tofu,dostanú od toho muffinky veľmi príjemnú chuť. Nezabudnúť na rôzne ingrediencie. Nechce sa mi tu vypisovať recept, v Google ich je plno.
kristie
tak isto aj ja mám muffinkový týždeň, aj ja som už skušala slané odtialto z varechy a tiež boli fantastické :) zajtra idem skúsiť s arašidovým maslom, ale tieto gaštanové sa mi zatial páčili najviac :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia