Dusené býčie žľazy na cibuľke fotorecept

mirohorn - fotkamirohorn, 6. marca 2017
Dusené býčie žľazy na cibuľke (fotorecept)
Foto: mirohorn

Recept veľmi jednoduchý a rýchly, mám ho od svojej mamy a je veľmi chutný...

3-4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
1 PL
1 štipka
1 štipka
1 ČL
1 PL
trošku




Postup

  1. 1

    Býčie žľazy očistíme a umyjeme.

    Dusené býčie žľazy na cibuľke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame cibuľu.

    Dusené býčie žľazy na cibuľke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A aj žľazy.

    Dusené býčie žľazy na cibuľke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si koreniny.

    Dusené býčie žľazy na cibuľke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ide sa na to... Pokrájanú cibulu spenime na oleji, pridame býčie žľazy a orestujeme. Podla potreby pridame pol deci vody a dusime. Okorenime pripravenymi ingredienciami (sol, mletá paprika, korenie, rasca, kečup). Dusime asi 20 min.

    Dusené býčie žľazy na cibuľke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to môj prvý recept zabudol som odfotit ako bolo servírované, tak sa ospravedlňujem. Dobrú chuť... My sme ochucovali ešte stiplavym chilli...

    Dusené býčie žľazy na cibuľke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mirohorn
myslene je to tak ze vsetky veci pomiesat. s kecupom pozorne lebo ovplyvni celu chut, takze len trosicku.@Marienka44 (7.3.2017 10:08)

jamalinka
ja som ich uvidela včera v mäsiarstve, normálne v chladiacom pulte za cca 4€ a preto som si na ne spomenula, tiež mávajú špecialitku hovädzie líčka mňam......
tetuska
Treba to krájať na väčšie kúsky, oni sa boja cibuľky ,tak sa scvrknú na polovicu. ale chutia výborne.
1x kvakac
makis
@renulienka (6.3.2017 17:30)

Občas ich mávajú v Metre. Sem -tam sa mi ich tam podarí kúpiť. Urobil som syn spapal a ani nevedel čo to vlastne bolo...až po 3-ťom zjedení som mu s malou dušičkou prezradil ...na môj údiv pochválil a nemá s touto delikatesou žiadny problém...
dusan289
Výborný receptík. Ja som pred restovaním mäska pridal kúsok masla na zjemnenie a k hotovej pochúťke cestoviny fusilli, petržlenovú vňať a výborne sa k tomu hodí čerstvá bazalka.👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia