Držky na paprike – maďarský pacalperkelt

redakciaRedakcia, recept pridal: 2. novembra 2009 11:10Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci so soľou domäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, prípadne masti.

2

Pridáme mletú papriku, nakrájanú papriku a paradajky, vložíme držky, podlejeme vývarom.

3

Varíme, dochutíme feferónkou, cesnakom, dosolíme, ku koncu pridáme majorán a tekuté korenie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    jojusko, 18. apríla 2010 o 22:24
    Rozlišovať aké držky máme. Predávajú sa predvarené a zmrazené. atie nepotrebujú viacnásobné premývanie prevarením, stačí jeden krát. Namiesto štiplavej papriky použiť chili papričky, výskedný chuťový efekt je rovnaký ale je to zdravšie. Aj cibulu som zdvojnásobil a praženie predĺžil tri krát zaliatim malým množstvom vody tak, že sa tým rozvarila. Namiesto tekutého korenia vegetu alebo polievkovú kocku hovädziu. V zásade je to dobrý recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist