Držky na paprike – maďarský pacalperkelt

redakciaRedakcia, recept pridal: 2. novembra 2009 11:10Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci so soľou domäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, prípadne masti.

2

Pridáme mletú papriku, nakrájanú papriku a paradajky, vložíme držky, podlejeme vývarom.

3

Varíme, dochutíme feferónkou, cesnakom, dosolíme, ku koncu pridáme majorán a tekuté korenie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    jojusko, 18. apríla 2010 o 22:24
    Rozlišovať aké držky máme. Predávajú sa predvarené a zmrazené. atie nepotrebujú viacnásobné premývanie prevarením, stačí jeden krát. Namiesto štiplavej papriky použiť chili papričky, výskedný chuťový efekt je rovnaký ale je to zdravšie. Aj cibulu som zdvojnásobil a praženie predĺžil tri krát zaliatim malým množstvom vody tak, že sa tým rozvarila. Namiesto tekutého korenia vegetu alebo polievkovú kocku hovädziu. V zásade je to dobrý recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist