Držky na paprike – maďarský pacalperkelt

redakciaRedakcia, recept pridal: 2. novembra 2009 11:10Ďalšie jeho recepty


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci so soľou domäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, prípadne masti.

2

Pridáme mletú papriku, nakrájanú papriku a paradajky, vložíme držky, podlejeme vývarom.

3

Varíme, dochutíme feferónkou, cesnakom, dosolíme, ku koncu pridáme majorán a tekuté korenie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    jojusko, 18. apríla 2010 o 22:24
    Rozlišovať aké držky máme. Predávajú sa predvarené a zmrazené. atie nepotrebujú viacnásobné premývanie prevarením, stačí jeden krát. Namiesto štiplavej papriky použiť chili papričky, výskedný chuťový efekt je rovnaký ale je to zdravšie. Aj cibulu som zdvojnásobil a praženie predĺžil tri krát zaliatim malým množstvom vody tak, že sa tým rozvarila. Namiesto tekutého korenia vegetu alebo polievkovú kocku hovädziu. V zásade je to dobrý recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist