Držková polievka z hlivy ustricovej (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Rada pracujem a varím z hlivy.Dá sa ňou nahradiť mäso a nezaťažuje žalúdok,naopak je zdraviu veľmi užitočná.

6-8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu ustricovú umyjem a nechám odkvapkať na site.Pokrájam na hrubšie rezance.
  2. Cibuľku a cesnak si pokrájam na drobné kúsky.Pripravím si všetky koreniny.Očistím zemiaky a pokrajam na menšie kocky.
  3. Na rozohriatom oleji osmažím cibuľku do sklovita.Pridám pokrájaný cesnak.Keď je už osmažená,pridám pokrájané odkvapkané huby-hlivu.Nakoniec pridám soľ aj s vegetou.Nechám dusiť a vodu z húb odpariť.
  4. Potom pridám čierne korenie,červenú papriku,majorán,ktorý rozmrvým kvôli aróme medzi dlaňami.Zamiešam.Hneď vložím k tejto voňavej zmesi zemiaky.Nechám asi 10 minút zblanžírovať,prevrieť.
  5. Potom pridám horúcu vodu a prikryjem.Nechám variť,do doby,keď sú už zemiaky skoro uvarené.Nakoniec pridám chili papričku.Neprekrajujem ju.Nechám ju v celku. Pre jemnú,pikantnú chuť polievky.Polievku nakoniec zahustím,ovsenými vločkami.Ak sa vám zdá polievka málo hustá,ale nemyslím si, že taká bude,postrúhajte do nej na jemno surový zemiak.Robím to tak aj do gulášov.A nechajte ešte aspoň 5 minút pomaly polievku vrieť.
  6. Po odstavení polievky,porežte na drobno petržlenovú vňať a ňou polievku posypte.Budete milo prekvapení,akú ohromnú a chutnú náhradu, ste navarili miesto skutočných držiek. Teraz už len kus chutného chlebíka a obed je ako lusk.Polovička vás určite pochváli.
  7. Už len hamkať!