Domáca tvarohová žemľovka s jablkami

Domáca tvarohová žemľovka s jablkami
Foto: matus113
matus113Matus113, recept pridal: 21. marca 2010 20:32Ďalšie jeho recepty

Niečo pre tých,ktorí majú radi domácu kuchyňu


Suroviny

6
porcií
70
minút
príprava
45
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

Rožky si nakrájame na štvrtiny. Potom si bielka oddelíme od žĺtok a žĺtka dáme do misky s mliekom. Do mlieka pridáme i vanilkový cukor a rozmiešame.

Pripravenú jánsku misu vymastíme maslom a postupne do nej naukladáme štvrtiny rožkov namočených do mlieka.

Na prvú vrstvu dáme vymiešaný tvaroh s 1 lyžičkou cukru. Ďalšia vrstva budú postrúhané jabĺčka. Zasypeme kryštálovým cukrom. Zakryjeme vrstvou rožkov namáčaných v mlieku.

Ako posledná vrstva nám poslúži z bielkov vyšľahaný sneh. Žemľovku zakryjeme a dáme piecť na 170 stupňov na 45 minút.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

19 komentárov k receptuMožnosť mazania komentárov autorom receptu bola zrušená na základe diskusie s používateľmi. Nech nie je diskusia na Vareche o cenzúre názorov, ktoré sa nám nepáčia, ale o receptoch, varení a jedení. Každému chutí niečo iné, koľko ľudí toľko chutí. Tak sa nehádajme, a radšej vylepšujme recepty.
  • verka1, 22. marca 2010 o 07:26
    Presne takú robím aj ja, len medzi tvaroh a jabká dám ešte jednu vrstvu rožkov. A ešte dám pod sneh kúsky masla. Je to výborný recept, manžel ďakuje, že som si spomenula vďalka tebe.


  • remiki, 22. marca 2010 o 09:23
    mnammm


  • sbsgabi, 22. marca 2010 o 09:50
    Ja používam namiesto rožkov vianočku je chutnejšia a rýchlejšie sa urobý vyskúšajte je naozaj dobrá.


  • pravdah, 22. marca 2010 o 11:49
    Super, len ta misa na zapekanie nie je janska ale jenska. Podla mesta Jena :-)


  • bozulka, 22. marca 2010 o 12:53
    Ja tiež robievam a pomerne často,robím zo sendviča a ešte na tvaroh nasypem hrozienka,zakrývam vrstvou sendviča a pokryjem plátkami masla.Sneh na žemlovke nemám rada.Po upečení je krásne navrchu chrumkavá,posypaná cukrom


  • bylinka, 23. marca 2010 o 08:28
    Ďakujem za inšpiráciu k dobrému obedíku ,určite vyskúšam


  • verka1, 23. marca 2010 o 10:06
    pravdah, he, objavili ste objavené, to nám Matus pripomenul jánske ohne, ktoré sa už veru blížia.
    To len na margo.


  • forneta, 24. marca 2010 o 19:57
    sorry čo teras powem aléé... šiadny iný recept na swete sa newyrowná twarohowej žemlowky, ktorú robiewa moa babkaa... mnáám... tú dáte do úst aa... rozplýwa sa wám na jazykuu... e to neopísatelnéé... sorry... ani táto sa receptu a sposobu priprawowania žemlowky moej babky sa newyrownáá... ona mi dala ten recept alee... ani ja sama ho newem urobiť tak dobre ako jaa...


  • wevewe, 28. apríla 2010 o 13:56
    tak veru, takato zemlovka so snehom je uplne najlepsia. a vanilkovy puding namiesto tvarohu...to sa tu na vareche uz tiez objavilo


  • stanka83, 22. mája 2010 o 15:21
    ja ju robievam trosku inak do mlieka dam cele vajicka nie len zltky a vrch zemlovky robim tak ze naukladam rozky, ktore ale krajam na kolieska a na kazdy dam kusok masla a ked je upecena tak ten vrch je najlepsi taky chrumkavy mnam...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • forneta, 3. júna 2010 o 20:10
    prezradím sposob mojej babičky: nie rožky ale vianočka a nie kúsky vianočky ale normálne asi 1cm... tvaroh+hrozienka v rume - namáčané cez noc, nie škoricový cukor ale cukor a škorica, a pri pečení ju nezakrýva ale len tak pečie nezakrytú... a maslo dáva aj navrch každej vianočky... ale malinký kúsok... a nedáva sneh... vobec...


  • sbsgabi, 7. novembra 2010 o 20:44
    Áno to má pravdu forneta to sa nedá ani porovnať je lahodnejšia a rýchlejšie aj lepšie sa s vianočky robí .
    Robím to už roky nemala som rožky tak som dala vianočky a mojim dvojčatám to veľmi chutilo .
    Sneh tiež nedávam ,


  • luciasl, 25. marca 2011 o 20:11
    Ja dávam ešte hrozienka, a hlavne dôležité je pre mna to, že mlieko najskôr prevarím a potom do ňho do teplého dám žĺtka, vanilkový cukor a namočím rožky v tom. Tvaroh jedine hrudkovitý do jabĺk(postrúhaných na jemno! dávam škoricový cukor, práškový cukor a hrozienka krásne napuchnuté, väčšinou ktoré som namočila pol hodinku pred tým do hruškovice, alebo nejakého alkoholu zriedeným s vodou. Ale to je len pre dospelých, pre dieťa len hrozienka vo vode.
    A bielka asi tak 15 minút pred dopečením tam nalievam navrch, vyšlahané, oddychnuté v chladničke.
    jenské sklo vymstujem maslom a potom vysypem strúhankou. A nezakrývam to vrchom.......
    A rožky používam staršie, ked mám, nebudem kvôli tomu kupovať čerstve rožky.


  • modrykamen, 15. júla 2011 o 04:54
    Aj my robíme žemľovku podľa pani Lucie. Je naozaj vynikajúca.Rožky naozaj staršie, pri namáčaní sa tak veľmi nenapijú mlieka.


  • marika9, 16. júla 2011 o 15:26
    Žemľovku robím podobne, ale najnovšie používam miesto rožkov nakrájaný toustový chlieb. Je to pohodlnejšie a tiež je veľmi chutná.


  • hubata, 16. júla 2011 o 23:54
    @forneta : pekne si to povedala o babičke: babičkina žemľovka = vôňa domova.


  • evanaaa, 17. júla 2011 o 00:39
    Fornetka, aký rozdiel medzi komentárom písaným v marci a potom v júni, už máš aj klávesnicu s "v", miesto w. Ale máš pravdu s tou žemlovkou, ako robí tvoja babička.
    Ja som skúšala aj žĺtka vymiešať s cukrom a tie naliať na rožky, zľahka spojiť a potom naložiť jednu vrstvu+ovocie( tvaroh), prikryť druhou polovicou a neskôr sneh - ja nemám rada tie vysušené rožky na vrchu. Takto sa mi to viac páčilo, ako len namočiť pečivo do mlieka.


  • gabinka1, 29. septembra 2011 o 16:36
    Ja sneh nedavam navrch, ale vmiesam do rozkovej zmesi. Zemlovka je krasne nadychana.


  • peter48, 13. júna 2013 o 19:51
    Pre ľudí, presvedčených, že každá trocha vlákniny navyše je dobrá, možno namiesto sendviča, alebo rožkov použiť celozrnný toastový chlieb. Má to trochu inú chuť i vzhľad, ale je to vynikajúca varianta. Sneh tiež dávam do zmesi, či už zo sendviča, alebo toastového chleba. Obyčajné rožky majú spravidla po namočení nechutnú konzistenciu.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist