Domáca tvarohová žemľovka s jablkami

matus113Matus113, 38 ročný muž, Trenčín, 21. marca 2010 20:32
Ďalšie jeho recepty »

Domáca tvarohová žemľovka s jablkamiFoto: matus113

Niečo pre tých,ktorí majú radi domácu kuchyňu

6
porcií
70 min
príprava
45 min
na 170 °C


Suroviny

5-6 ks
200 ml
1 ks
4 ks
1 ks
3 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Rožky si nakrájame na štvrtiny. Potom si bielka oddelíme od žĺtok a žĺtka dáme do misky s mliekom. Do mlieka pridáme i vanilkový cukor a rozmiešame.

  2. 2

    Pripravenú jánsku misu vymastíme maslom a postupne do nej naukladáme štvrtiny rožkov namočených do mlieka.

  3. 3

    Na prvú vrstvu dáme vymiešaný tvaroh s 1 lyžičkou cukru. Ďalšia vrstva budú postrúhané jabĺčka. Zasypeme kryštálovým cukrom. Zakryjeme vrstvou rožkov namáčaných v mlieku.

  4. 4

    Ako posledná vrstva nám poslúži z bielkov vyšľahaný sneh. Žemľovku zakryjeme a dáme piecť na 170 stupňov na 45 minút.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist