Cviklová polievka (fotorecept)

Cviklová polievka (fotorecept)
Foto: garanco
garancoGaranco, recept pridal: 15. októbra 2010 13:51Ďalšie jeho recepty

Tento recept objavila pred niekoľkými rokmi v nejakom časopise moja bývalá kolegyňa, odvtedy cviklovú polievku varievam pomerne často. Majú ju radi dospelí, aj deti.

Suroviny

6-8
porcií
40
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Najlepšie je, keď si cviklu uvaríte skôr a viac a dáte ju do mrazničky naporcovanú na polievku. Môžte ju tiež použiť surovú postrúhanú a dať ju variť na začiatku do vody. /polievka nebude mať však takú peknú farbu/
Cviklová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Cvikla pripravená do mrazničky, použila som malé cvikličky, ktoré som pretriedila pri vyberaní úrody.
Cviklová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme ich variť spolu s namočenými hubami.
Cviklová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Pokiaľ sa zemiaky uvaria, opražíme na malé kocky nakrájanú slaninu s jemne nasekanou cibuľou.
Cviklová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Keď sú zemiaky uvarené, pridáme soľ, prilejeme za stáleho miešania kyslú smotanu rozmixovanú s múkou, krátko povaríme, pridáme porciu cvikly, majorán, opraženú slaninku a ešte raz necháme krátko prevrieť.
Cviklová polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Polievku môžme dochutiť podľa vlastného vkusu octom, mletým čiernym korením(ja už nedochucujem).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamaoli, 15. októbra 2010 o 14:32
    tak toto musim vyskusat............ide do KK


  • marienka44, 16. októbra 2010 o 12:19
    Cvikla je pokrajana?


  • garanco, 16. októbra 2010 o 19:08
    Cvikla je postrúhaná na hrubšie


  • bedrunka, 18. októbra 2010 o 15:43
    S cviklou môžem všetko, táto polievočka je tiež zaujímavá. Pred časom som napísala Boršč s uškami - jednoduchý a výborný.


  • tatranka, 31. októbra 2010 o 09:03
    Cvikly je teraz v predaji dosť.Takúto polievočku nepoznám.Pre zmenu skúsim.


  • foska, 8. marca 2011 o 16:52
    Dakujem za recept na fantasticku polievocku, akurat ju tu horucu chlipem. Nemala som kyslu smotanu, dala som trochu smotany na varenie a kyselila som citronom.


  • njdevil, 28. marca 2013 o 14:46
    @Garanco , aky druh hub si pouzila? Inac krasny recept, u nas cvikla fici na vsetky sposoby, dakujem!


  • garanco, 28. marca 2013 o 17:14
    @njdevil , huby mám vždy iba darované, tak nepoznám ich presné zloženie, vraj to bola zmes. Nech Vám chutí a na zdravie!


  • radost, 12. októbra 2013 o 19:54
    varievam túto polievku roky-muž kdesi odpísal recept..je výborná..sýta...má krásnu farbu...cviklu máme v pivnici-vydrží do jari..alebo-kým sa nezje..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist